Categorized | Social

Sunteţi dispuşi să dăruiţi, unui copil nevoiaş, un Crăciun?

Vineri, 26 noiembrie 2010, demarează campania „Dăruieşte un Crăciun 2010”. Campania, iniţiată de Fundaţia Comunia, sub maxima lui Antoine de Saint Exupery „Te îmbogăţeşti prin ceea ce dăruieşti”, este la a treia ediţie. Evenimentul se desfăşoară pe parcursul unei luni de zile, urmând a se încheia cu ocazia Sărbătorii de Crăciun când beneficiarii se vor bucura de cadourile pregătite pentru ei.

Scopul acestei campanii este acela de a demonstra că Oradea are suflet şi ne putem  transforma din beneficiari în donatori, în ciuda tuturor situaţiilor potrivnice din punct de vedere economico-social.

Dacă în anul 2008 s-au dăruit 450 de pachete, iar în anul 2009 s-au dăruit 2.500 de pachete, în acest an, Comunia îşi propune să dăruiască 5.000 de pachete pentru persoane vulnerabile din punct de vedere social din municipiul Oradea şi din împrejurimi.

Pachetele îmbracă forma unor cutii de pantofi frumos ambalate, astfel încât cei care le vor primi să aibă parte de o adevărată surpriză, special pregătită pentru ei.

„Persoanele cărora le dăruim cadourile sunt identificate prin intermediul colaboratorilor şi partenerilor noştri, şi anume: ONG-uri din domeniul social care activează în Oradea, ASCO, şcoli, grădiniţe şi licee, Universitatea din Oradea şi fac parte din următoarele categorii: copii cu boli cronice speciale, copii distrofici internaţi in Spitalul de Copii, copii orfani, copii cu Sindrom Down, familii nevoiaşe al căror venit lunar nu depăşeşte 500 de lei, bătrâni abandonaţi în centre medico-sociale, oameni ai străzii care nu au un adăpost, bolnavi cu boli în faze terminale.

Partenerii noştri principali din acest an fără de care nu ar fi posibilă această campanie, sunt: Trei G, Era Shopping Park, Galeriile Real şi Selgros Cash&Carry. În toate aceste spaţii comerciale vom avea standuri unde vor fi implicaţi peste 70 de voluntari pe zi”

se precizează într-un comunicat remis de Fundaţia Comunia.

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Sunteţi dispuşi să dăruiţi, unui copil nevoiaş, un Crăciun?”

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult