Categorized | Social

Sunteţi dispuşi să dăruiţi, unui copil nevoiaş, un Crăciun?

Vineri, 26 noiembrie 2010, demarează campania „Dăruieşte un Crăciun 2010”. Campania, iniţiată de Fundaţia Comunia, sub maxima lui Antoine de Saint Exupery „Te îmbogăţeşti prin ceea ce dăruieşti”, este la a treia ediţie. Evenimentul se desfăşoară pe parcursul unei luni de zile, urmând a se încheia cu ocazia Sărbătorii de Crăciun când beneficiarii se vor bucura de cadourile pregătite pentru ei.

Scopul acestei campanii este acela de a demonstra că Oradea are suflet şi ne putem  transforma din beneficiari în donatori, în ciuda tuturor situaţiilor potrivnice din punct de vedere economico-social.

Dacă în anul 2008 s-au dăruit 450 de pachete, iar în anul 2009 s-au dăruit 2.500 de pachete, în acest an, Comunia îşi propune să dăruiască 5.000 de pachete pentru persoane vulnerabile din punct de vedere social din municipiul Oradea şi din împrejurimi.

Pachetele îmbracă forma unor cutii de pantofi frumos ambalate, astfel încât cei care le vor primi să aibă parte de o adevărată surpriză, special pregătită pentru ei.

„Persoanele cărora le dăruim cadourile sunt identificate prin intermediul colaboratorilor şi partenerilor noştri, şi anume: ONG-uri din domeniul social care activează în Oradea, ASCO, şcoli, grădiniţe şi licee, Universitatea din Oradea şi fac parte din următoarele categorii: copii cu boli cronice speciale, copii distrofici internaţi in Spitalul de Copii, copii orfani, copii cu Sindrom Down, familii nevoiaşe al căror venit lunar nu depăşeşte 500 de lei, bătrâni abandonaţi în centre medico-sociale, oameni ai străzii care nu au un adăpost, bolnavi cu boli în faze terminale.

Partenerii noştri principali din acest an fără de care nu ar fi posibilă această campanie, sunt: Trei G, Era Shopping Park, Galeriile Real şi Selgros Cash&Carry. În toate aceste spaţii comerciale vom avea standuri unde vor fi implicaţi peste 70 de voluntari pe zi”

se precizează într-un comunicat remis de Fundaţia Comunia.

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Sunteţi dispuşi să dăruiţi, unui copil nevoiaş, un Crăciun?”

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult