Categorized | Cultură

O săptămână de muzică de calitate la aniversarea a 15 ani de existenţă a Facultăţii de Muzică

Începând de duminică, 28 noiembrie şi până sâmbătă 4 decembrie 2010, Facultatea de Muzică a Universităţii din Oradea va îmbrăca straie de sărbătoare. Timp de aproape o săptămână, profesori, studenţi, foşti studenţi, masteranzi şi colaboratori ai facultăţii, vor sărbători, aşa cum ştiu ei mai bine, prin muzică, împlinirea a 15 ani de la întemeierea Facultăţii de Muzică. Oradea Press vă va ţine la curent cu programul concertelor pe parcursul întregii săptămâni.

Săptămâna Facultăţii de Muzică a fost prefaţată încă de miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către decanul instituţiei, Marcu Agneta.

„Facultatea de Muzică este încă tânără, are doar 15 ani, dar în cei 15 ani Facultatea a concentrat cele mai importante valori muzicale ale zonei, promovând importante personalităţi artistice la nivel de cadre didactice universitare şi şcolind vârfuri artistice din domeniul pedagogiei muzicale, a interpretării muzicale instrumentale şi artişti liricidin Bihor şi zonele limitrofe.

Astăzi Facultatea, prin cele trei specializări de licenţă şi masterate acreditate se poate mândri cu rezultate dintre cele mai bune, eficienţă dovedită prin statisticile noastre care arată că 85% din absolvenţi activează în domeniul muzicii. Profesorii, studenţii, masteranzii se regăsesc astăzi practic pe toate scenele urbei noastre dar şi pe importante scene ale ţării şi ale lumii unde şi-au făurit o carieră muzicală pentru care ne mândrim cu ei.

Am certitudinea că peste cinci ani vom sărbători aniversarea de 20 ani ai Facultăţii de Muzică cum se cuvine în noul nostru sediu care se construieşte în vecinătatea Bibliotecii Universităţii. Împreună cu dumneavoastră daţi-mi voie să adresăm tinerei Facultăţi de Muzică din Oradea cele mai bune urări de bine şi progres întru mulţi ani fericiţi”

a declarat Marcu Agneta.

Săptămâna Facultăţii de Muzică va începe duminică cu un concert special Luigi Cherubini


Primul concert va avea loc duminică, 28 noiembrie, de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică din Olosig (str. Republicii 28, lângă magazinul Crişul) şi va fi dedicat compozitorului Luigi Cherubini (1760-1842) de la a cărui naştere se vor aniversa 250 de ani.

Se vor cânta:

– Cvartetul de Coarde Nr.2 în Do Major (1829)

– Cvintetul de Coarde în Mi Minor (1837)

Interpreţi vor fi membrii Cvartetul Varadinum (Tokaji Agneta – vioară, Costin Eva – vioară, Thurzó Sándor József – violă, Marcu Agneta – violoncel) şi Bozsodi Beata (violoncel), care va participa în calitate de invitat special. Intrarea va fi liberă.

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult