Categorized | Social

Fasole cu ciolan şi depuneri de coroane de Ziua Naţională la Oradea

Primăria municipiului Oradea şi Prefectura Bihor organizează mai multe acţiuni cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Nu vor lipsi depunerile de coroane, cuvântările oficialităţilor locale şi judăţene şi mult aşteptata fasole cu ciolan.

De 1 Decembrie evenimentele vor fi împărţite în trei mari părţi. De la 10:00 la 11:00 la statuia voievodului „Mihai Viteazul” se vor depune coroane şi se vor ţine alocuţiuni, de la 11:00 la 11:30 în aceeaşi locaţie va fi pus în scenă un program cultural-artistic iar de la 12:00 pe platoul din faţa Primăriei se va servi fasole cu ciolan.

Bolojan şi Lucia Varga urează LA MULŢI ANI orădenilor


Primarul Municipiului Oradea, Ilie Bolojan nu a uitat de orădenii care vor sărbători de 1 Decembrie:

„Cu prilejul Zilei Naţionale a României, urez tuturor orădenilor sănătate, fericire şi multe bucurii alături de cei dragi!”.

Şi deputatul Lucia Varga a trimis un comunicat de presă cu urări la adresa orădenilor:

„Urez tuturor cetatenilor români din Bihor, indiferent de etnie un sincer şi călduros LA MULŢI ANI!  De ziua noastra nationala,  ne dorim un viitor mai bun pentru copiii nostri, ne dorim o clasa politica care sa reprezinte oamenii, ne dorim conditii mai bune de viata.

Dupa 1989 am luptat sa avem libertatile pe care comunismul ni le-a refuzat, acum trebuie sa luptam pentru a nu ne mai intoarce la acele vremuri – dictatura si vointa impusa de o minoritate trebuie sa fie doar istorie.

Acum mai mult ca oricand trebuie sa ne aplecam asupra educatiei, sanatatii si dezvoltarii noastre ca natiune pentru ca daca aceasta criza nu este bine gestionata, va fi platita de generatiile viitoare.

Trebuie in aceasta zi sa ne bucuram ca suntem romani si sa fim uniti oriunde ne-am afla. Aici in Bihor am dat un exemplu intregii tari de ceea ce inseamna toleranta etnica si colaborare. Sa continuam impreuna ca si pana acum si sa salutam in aceasta zi de 1 decembrie pe toti cei care simt, gandesc romaneste si care sunt alaturi de noi”

Programul evenimentelor


ora 10:00 – 11:00, statuia voievodului „Mihai Viteazul” din Piaţa Unirii, ceremonie militar-religioasă şi depuneri de coroane de flori la statuia voievodului Mihai Viteazul

ora 10:00 – 10:05, Întâmpinarea oficialităţilor, prezentarea onorului, salutarea drapelului de luptă

ora 10:05 – 10:06, Trecerea în revistă a detaşamentului de onoare şi ocuparea locului stabilit în dispozitiv

10:06 – 10:08, Intonarea Imnului Naţional al României

10:08 – 10:18, Te Deum la Ziua Naţională a României, oficiat de preotul militar al Garnizoanei Oradea, Mircea Ioniţă

10:18 – 10:28, Alocuţiune privind însemnătatea evenimentului, rostită de  prefectul judeţului Bihor – Gavrilă Ghilea şi un istoric

10:28 – 10:53, Festivitatea depunerii de coroane şi jerbe de flori la statuia voievodului „Mihai Viteazul”

10:53 – Defilarea detaşamentului de onoare

10:58 – 11:00, Încheierea ceremoniei militare

ora 11:00 – 11:30, în faţa statuii „Mihai Viteazul”, program cultural-artistic, susţinut de Corul „Traian Moşoiu”, Ansamblul Bihorul şi un grup de copii de la Liceul „Onisifor Ghibu”

ora 12:00, platoul din faţa Primăriei, servire fasole cu ciolan

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult