Categorized | Social

Cine vrea bani din proiecte europene, are la dispoziţie un nou instrument – „Ghidul beneficiarului REGIO”

Cu ocazia demarării Conferinţelor judeţene „Stadiul Implementării Programului Operaţional Regional în Transilvania de Nord”, Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a lansat Ghidul beneficiarului REGIO, un instrument creat pentru a veni în ajutorul beneficiarilor de finanţări prin POR (REGIO).

Acest material colecţionează atât expertiza în implementare, monitorizare şi verificare a proiectelor pe care Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest a acumulat-o în cei 12 ani de activitate, ci şi experienţa pe care echipa a câştigat-o încercând să rezolve multiplele probleme care apar în orice proces de implementare a proiectelor de anvergură.

„Ghidul în sine, ca şi publicaţie, a avut nevoie de mai mult de doi ani pentru a apărea în această formă mai oficială. Au trecut aproape doi ani şi jumătate de la semnarea primului contract de finanţare în Transilvania de Nord, iar astăzi (noiembrie 2010) sunt în implementare sau finalizate 135 proiecte, care beneficiază de finanţare nerambursabilă de 244,23 milioane Euro.

Putem zice că aceasta a fost masa critică pentru a putea dezvolta acest produs, acest ghid al beneficiarului REGIO”

a declarat, pentru Oradea Press, Andreea Atanasiu, expert comunicare, informare, promovare POR din cadrul ADR Nord-Vest.

Ghidul beneficiarului REGIO, aduce în plus un stil mai aplicat, cu informaţii privind managementul proiectului, pregătirea cererilor de plată, informare şi publicitate, monitorizare şi raportare, păstrarea şi arhivarea documentelor, auditul proiectului, managementul riscului şi, în premieră, formularistica implementării are parte de explicaţii exhaustive în scopul completării cât mai facile.

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult