Categorized | Social

Cine vrea bani din proiecte europene, are la dispoziţie un nou instrument – „Ghidul beneficiarului REGIO”

Cu ocazia demarării Conferinţelor judeţene „Stadiul Implementării Programului Operaţional Regional în Transilvania de Nord”, Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a lansat Ghidul beneficiarului REGIO, un instrument creat pentru a veni în ajutorul beneficiarilor de finanţări prin POR (REGIO).

Acest material colecţionează atât expertiza în implementare, monitorizare şi verificare a proiectelor pe care Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest a acumulat-o în cei 12 ani de activitate, ci şi experienţa pe care echipa a câştigat-o încercând să rezolve multiplele probleme care apar în orice proces de implementare a proiectelor de anvergură.

„Ghidul în sine, ca şi publicaţie, a avut nevoie de mai mult de doi ani pentru a apărea în această formă mai oficială. Au trecut aproape doi ani şi jumătate de la semnarea primului contract de finanţare în Transilvania de Nord, iar astăzi (noiembrie 2010) sunt în implementare sau finalizate 135 proiecte, care beneficiază de finanţare nerambursabilă de 244,23 milioane Euro.

Putem zice că aceasta a fost masa critică pentru a putea dezvolta acest produs, acest ghid al beneficiarului REGIO”

a declarat, pentru Oradea Press, Andreea Atanasiu, expert comunicare, informare, promovare POR din cadrul ADR Nord-Vest.

Ghidul beneficiarului REGIO, aduce în plus un stil mai aplicat, cu informaţii privind managementul proiectului, pregătirea cererilor de plată, informare şi publicitate, monitorizare şi raportare, păstrarea şi arhivarea documentelor, auditul proiectului, managementul riscului şi, în premieră, formularistica implementării are parte de explicaţii exhaustive în scopul completării cât mai facile.

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult