Categorized | Social

Radu Ţîrle continuă războiul cu Selina: „Atitudinea lor face mult rău Bihorului”

Conflictul mai vechi dintre preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Radu Ţîrle şi firma Selina a cunoscut în această săptămână un nou episod. Preşedintele CJ a declarat că reprezentanţii firmei, deşi nu au câştigat niciun proces, continuă să intenteze procese pe bandă rulantă, lucru care duce la blocarea multor lucrări în judeţ şi care face rău atât bihorului cât şi întregii ţări.

Deşi situaţia nu prea poate fi ocolită, procesele şi contestaţiile blocând luni bune lucrările, Radu Ţîrle a găsit o soluţie pentru a rezolva problema. Preşedintele va propune, în cadrul şedinţei Consiliului de Dezvoltare Regională al Agenţiei de Dezvoltare Nord-Vest, care va avea loc săptămâna viitoare la Bistriţa, trimiterea unui memoriu către Guvern, prin care va solicita reanalizarea legislaţiei referitoare la achiziţiile publice, în sensul introducerii un subpuncte care să nu mai permită firmelor să facă atât de multe contestaţii, iar dacă totuşi le vor face iar acestea se vor dovedi a fi neîntemeiate, firma contestatoare să plătească din propriul buzunar o sumă de bani însemnată.

Doar în acest fel, crede Radu Ţîrle, firmele care participă la licitaţii vor deveni mai responsabile.

„Nu orice contract poate fi majorat cu 50%”


Preşedintel CJ a mers mai departe, lansând acuzaţii dure la adresa firmei Selina, dar susţinând că îi aşteaptă la negocieri pentru continuarea lucrărilor la noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor.

„Deşi 85% din Muzeu este terminat, firma Selina nu vrea să termine lucrările aşa cum scrie în contract. Ei vor ca eu să semnez recepţia parţială a lucrărilor, lucru pe care nu îl pot face pentru că nu mă lasă legislaţia în vigoare. Este însă trist că această firmă nu înţelege care sunt priorităţile judeţului. Ce spun ei este fals. Le-am plătit banii la zi şi pot dovedi acest lucru cu acte.

Ei nu înţeleg multe lucruri. Nu pricep că nu orice contract poate fi majorat cu 50%. Săptămâna viitoare mă voi întâlni cu patronul firmei Selina, aici, la Consiliul Judeţean. Nu mă interesează nicio întâlnire cu directoraşii lor. Să vină patronul aici, că ei sunt clienţii şi noi le dăm banii, nu invers. Ei au condiţionat întâlnire de o deplasare a mea la sediul lor. Nu am fost niciodată la sediul niciunei societăţi cu care avem contracte. Să vină aici că de asta le dăm bani.

Oricum, cred că atitudinea lor face mult rău bihorului şi întregii ţări. În loc să muncească pentru banii pe care îi primesc, ei uzează de toate mijloacele pe care le au pentru a ne pune piedici. Au pierdut toate procesele pe care le-au avut cu noi iar ei continuă cu aceste lucruri”

a declarat Radu Ţîrle.

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult