Categorized | Social

Spitalul Judeţean a fost oficial preluat de Primăria municipiului Oradea

Ultima etapă din formalităţile legale care trebuie îndeplinite pentru preluarea managementului Spitalului Judeţean de către Primăria Oradea de la Consiliul Judeţean a avut loc marţi, 7 decembrie 201o, în sala mare a Consiliului Judeţean. Alături de Ilie Bolojan şi Radu Ţîrle la eveniment a mai fost prezent şi viceprimarul municipiului Oradea, Gheorghe Carp.

În zilele următoare cele două comisii, respectiv comisia de predare numită de preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Tîrle şi comisia de primire numită de primarul Ilie Bolojan îşi vor începe procedura de lucru, astfel încât predarea efectivă să se facă cu 1 ianuarie 2011.

„Spitalul Judeţean va fi restructurat, având în vedere că are atâtea probleme de natură financiară, cât şi probleme de autorizare, iar datoria noastră este să oferim condiţii mai bune pacienţilor. Nu va urma o perioadă usoara, suntem obligaţi să luăm o serie de măsuri, iar cu cât le vom lua mai repede, costurile pentru pacienţi vor fi mai mici, iar condiţiile mai bune”

a spus primarul Ilie Bolojan.

Astfel, şefii de secţii de la toate spitalele vor primi o propunere de buget în care vor trebui să se încadreze de la 1 ianuarie 2011, trebuind să ia acele măsuri care sa ducă la eficientizarea activităţii secţiei în limita bugetului primit.

„Sunt situaţii în care nu numărul de paturi este o problemă, ci modul în care personalul se organizează”

a ţinut să precizeze primarul Ilie Bolojan. Până anul viitor va trebui să se ajungă de la o structura cu 800 de paturi, la aproximativ 500. Astfel, o parte din secţii vor fi comasate, iar in ceea ce priveste numarul de paturi, acolo unde se impune acest lucru acestea vor fi transferate la Spitalul Municipal, în cazul secţiilor care nu prezintă specific de urgenţă.

Primarul Ilie Bolojan a ţinut să sublinieze că nu vor avea loc concedieri în cadrul personalului mediu sanitar, putând fi făcute eventual transferuri. Viceprimarul Gheorghe Carp a vorbit depre paşii care se fac pentru modernizarea sistemului sanitar orădean.

„Ieri s-a desfăşurat licitaţia pentru achiziţionarea acceleratorului nuclear, necesar dotării Spitalului Municipal. Sper ca până în vara anului 2011, Oradea va avea un centru oncologic modern. În ceea ce priveşte managementul spitalelor, vă asigur că municipalitatea impune managerilor condiţii restrictive şi de mare responsabilitate, deoarece numai în acest fel poate fi realizată reforma sanitară”

a spus viceprimarul Gheorghe Carp.

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult