Categorized | Sport

Trei victorii în opt zile pentru baschetbaliştii orădeni

Șirul victoriilor a fost continuat de secția de baschet masculin a CSM Oradea care în decurs de doar câteva zile a reușit trei victorii de senzație. Ultima ispravă a orădenilor a avut loc luni seara când elevii antrenorului local Cristian Achim s-au impus la o diferență destul de consistentă scor 93-81 pe terenul celor de la Politehnica Iași. Precedentele două victime au fost formațiile din Sibiu și Brașov învinse prima pe propriul teren iar cea de-a doua în deplasare.

Partida de la Iași a avut două reprize diametral opuse care au făcut ca acest joc să fie considerat un spectacol total. În prima parte gazdele partidei au reușit o evoluție de excepţie pe fondul aruncărilor de trei puncte marcate, nouă la număr, de tandemul Florin Moscalu – Nenad Marinkovic. Cei doi au condus pe Poli Iaşi spre un avantaj de 52-39 la jumătatea partidei, avantaj care părea insurmontabil.

De partea cealaltă baschetabliștii bihoreni s-au mobilizat exemplar după pauză când au reușit o apărare mult mai atentă ceea ce avea să-i ajute să treacă în avantaj.

În ultima parte a jocului la rampă au ieșit cei doi americani ai ieșenilor Leroy Dawson şi Bryan McCullough, care și-au împins echipa spre un succes mult dorit. Dar finalul avea să le aparțină vizitatorilor care au avut în finalul jocului un Mike Schachtner extraordinar.

Acest succes i-a urmat pe baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede pe poziția a șasea în clasament cu nouă victorii și doar patru înfrângeri. De la gazde s-au remarcat Moscalu 24 puncte, Marinkovic 17 puncte, Dawson 15 puncte, în timp ce de la învingători Mandic 21 puncte; Maric 14 puncte, Schachtner 13 puncte; Topcov 10 puncte.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult