Categorized | Sport

Un weekend plin de evenimente sportive la Oradea

Sâmbătă şi duminică vor fi două zile pline de evenimente sportive sportive desfășurate în sălile din municipiul de pe Crișul Repede. Dacă etapele de baschet și polo pentru seniori sunt considerate normale, concursurile de natație, atletism, lupte sau judo vor fi și ele în atenția copiilor pentru că le sunt adresate lor.

Unul dintre cele mai atractive concursuri sportive va fi triatlonul de forță, organizat până în acest an în trei etape interesante. Din păcate datorită unor probleme de ordin organizatoric, acest gen de concurs s-a rezumat la o singură etapă, timpul înaintea sărbătorilor fiind prea scurt. În condițiile în care forțoșii municipiului s-au pregătit special pentru așa ceva, se anunță o întrecere în care fiecare va încerca să-și depășească limitele.

Concursul efectiv va avea loc sâmbătă începând cu ora 11:00 în sala de sport Gladiator, fostă Rapid de pe Bulevardul Dacia. Începând cu ora 10:00 va avea loc cântarul oficial precum și ședința tehnică. Acțiunea va fi organizată de Asociația Județeană de Culturism Bihor reprezentați de Papik Iosif și Lukucs Iosif președinte și respectv director tehnic, în colaborare cu Direcția pentru Tineret și Sport Bihor.

Cum era de așteptat concurenții vor fi împărțiți în două categorii de concurs și anume juniori și seniori. Vor avea loc trei probe de forță, împins culcat, îndreptări și genuflexiuni. Printre concurenți se va afla și orădeanul Balogh Vilmos recent medaliat cu argint la campionatele naționale de triatron de forță care au avut loc la Alba Iulia. Primii trei concurenți la fiecare probă în parte vor fi premiați cu diplome și cupe, precum și premii de la sponsori.

Ultimul joc în acest sezon pentru baschetbaliştii orădeni


În cursul serii de sâmbătă, secția de baschet masculin a CSM Oradea își ia la revedere de la propii suporteri în acest sezon cu un meci interesant pentru toți bihorenii. Adversara formației locale va fi echipa BC Timișoara, una dintre grupările care pot produce surpriza.

Orădenii traversează o perioadă foarte bună fiind neînvinși în ultimele trei jocuri ceea ce arată că sunt capabili de o nouă victorie mult dorită. Asta în condițiile în care vor fi obligați să-și impună jocul constant bun în fața numerosului public local. De partea cealaltă timișorenii nu vin la Oradea în calitate de victime sigure, ei având un antrenor în persoana lui Dragan Petricevic care cunoaște foarte bine gruparea locală.

Organizatorii pregătiţi de Cristian Achim nu au nici un fel de probleme de lot, tot lotul fiind conectat la miza jocului în condițiile în care se poate ca baschetbaliștii formației din municiăiul de pe Bega să fie un adversar pentru accederea în play-off. De aceea victoria din acest meci este atât de importantă.

Ca și o noutat absolută pentru prima dată în acest sezon intrarea la joc va fi liberă ceea ce face ca publicul să fie invitat într-un număr cât mai mare la sală. Partida dintre CSM Oradea şi BC Timișoara contează pentru etapa a XIV-a penultima a turului şi va avea loc cu începere de la ora 18:00 în Arena „Antonio Alexe” din Oradea.

CSM Digi Oradea – Dinamo București, derby la polo doar pe hârtie


Atât sâmbătă cât și duminică secția de polo CSM Digi Oradea va primi în bazinul Ioan Alexandrescu din Oradea vizita celor de la Dinamo București. Campioni în ultimele patru ediții de campionat, bihorenii nu pot avea probleme cu o grupare care se află într-un anonimat total în țara noastră datorită supremarției bihorenilor. Chiar dacă aceste dueluri sunt considerate derby-urile întrecerii, localnicii obțin victorie după victorie de fiecare dată.

Curios este că înaintea jocurilor se anunță duble extrem de atractive, dar în cele din urmă se dovedesc a fi doar simple speculații. Poloiștii locali pregătiți de Cornel Gordan iau în serios orice joc oficial, ei fiind foarte aproape de returului cu cei de la Florența (18 decembrie) care va avea loc tot la Oradea. În tur orădenii au cedat la patru golrui diferență 7-11.

Până atunci însă localnici sunt obligați să ofere un spactacol de calitate celor care vor fi prezenți la bazin, de fiecare dată succesele fiind trăite la mare intensitate. Primul joc va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 19:00, pentru ca duminică cel de-al doilea joc să se dispute de la ora 12:00. Ambele meciuri vor fi transmise în direct de Digi Sport în condițiile în care intrarea la bazin va fi una liberă.

Site-ul nostru www.oradeapress.ro vă va ține la current cu rezultatele meciurilor precum și cu programul viitor al întrecerilor.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult