Categorized | Social

Cseke a inaugurat noile secţii ale Spitalului „Dr. Pop Mircea” din Marghita

La sfârşitul săptămânii trecute, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Cseke Attila au fost inaugurate, la Spitalul „Dr. Pop Mircea” din Marghita, mai multe clădiri noi, reabilitate din banii Ministerului Sănătăţii. Evenimentul vine după ce în luna septembrie s-a inaugurat clădirea secţiei de interne-neurologie (corp A), integral reabilitată şi mansardată şi în octombrie s-a inaugurat secţia de obstetrică-ginecologie-neonatologie (corp B). Lucrările au costat ministerul 5,2 milioane lei.

La mijlocul lunii decembrie s-au terminat lucrările de reabilitare la corpul de imobil care include secţia de balneo-fizioterapie, bucătăria spitalului, precum şi locuinţe de serviciu pentru personalul medical (corp D). Tot cu această ocazie s-a predat şi aparatura achiziţionată din fondurile Ministerului.

Ministrul Cseke Attila a recunoscut că în unele momente nu avea certitudinea posibilităţii finanţării integrale a investiţiilor, şi nu era sigur că acestea vor putea fi finalizate în acest an.

„Cei din Marghita au demonstrat că sunt o echipă care poate lupta pentru visele ei, o echipă care ţine să lase ceva în urmă. O asemenea comunitate va avea avea întotdeauna sprijinul nostru”

a declarat ministrul sănătăţii.

În anul 2010 mai multe spitale din judeţul Bihor au primit finanţări pentru reabilitări şi pentru achiziţionarea de aparatură. Prima locaţie în care s-au finalizat lucrările este Spitalul Municipal Dr. Pop Mircea din Marghita.

This post was written by:

- who has written 4395 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult