Categorized | Sport

Orădenii spulberă tot la baschet și polo

Seara de sâmbătă a fost una pozitivă pentru două dintre secțiile importante ale CSM Oradea. La baschet masculine localnicii au învins oboseala acumulată și au reușit o victorie de senzație în dauna celor de la BC Timișoara, scor 71-65 (20-19, 21-19, 11-11, 19-16) iar la polo, fără niciun fel de problemă, CSM Digi Oradea a obţinut două victorii extrem de liniștitoare 18-9 (sâmbătă) și 15-8 (duminică) în compania poloiştilor de la Dinamo.

A fost unul dintre cele mai dificile jocuri disputate în acest sezon de gruparea bihoreană de baschet care, adevărul spus, s-a autodepășit în acest tur de campionat. Disputa a fost una menţinută în permanență sub semnul echilibrului, cu mențiunea că formația organizatoare, încurajată frenetic de un public local extrem de numeros, a reușit în final să se impună pe deplin meritat.

Baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede au reușit să-și surprindă adevrsarii printr-o dăruire dusă până la limită, în fața cele mai bune apărări în sistem zonă din Divizia A. Diferența și totodată echipa câștigătoare avea să se decidă în finalul întâlnirii când elevii antrenorului local Cristian Achim s-au achitat bine de sarcini și au demonstrat că rămân una dintre forțele întrecerii pe propriul teren.

Timișorenii și-au pus mari speranță în acest joc în condițiile în care Milos Pesic marcator a 22 de puncte avea să fie desemnat MVP-ul partidei și nu a putut evita înfrângerea. De la gazede îi putem remarca pe Maric și Mandic cu 16 și respectiv 22 de puncte, jucători constanți la fiecare întâlnire.

Victorie liniştitoare cu Dinamo, înaintea returului cu Florenţa


La puțini kilometri distanță secția de polo CSM Digi Oradea a primit în bazinul Ioan Alexandrescu vizita celor de la Dinamo București. Fără nici un fel de problema organizatorii au reputat două victorii extrem de liniștitoare 18-9 (sâmbătă) șI 15-8 (duminică).

Cum era de așteptat în bazin a existat o singură formație cea a organizatorilor care practice nu au adversar în acest campionat. De menționat că, pentru laureații ultimelor patru ediții de campionat, a fost ultimul test official înaintea dificilei confruntări din retur cu Florența. Chiar dacă au fost învinși în tur la o diferență de patru goluri 7-11 ai noștri nu concep să nu dea totul pentru a întoarce rezultatul și mai mult pentru a încerca să se califice.

Site-ul nostru www.oradeapress.ro vă va informa cu promptitudine cu privire la acest ultim meci.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult