Categorized | Cultură

Joi, o zi cu două lansări de carte la Oradea

Zi specială pentru iubitorii de carte din Oradea. Mai întâi, de la ora 16:00, în Salonul Albastru al Hotelului Continental Forum Oradea, jurnalistul Florin Ardelean va lansa un volum de proză scurtă intitulat „Povestiri de duminică” iar apoi, de la ora 17:00, la librăria Gutenberg, Gheorghe Vidican va lansa volumul de poezie „Genunchii Tamisei”

Scriitorul şi jurnalistul Florin Ardelean îşi invită cititorii la o nouă lansare de carte. De data aceasta este vorba de un volum de proză scurtă, având titlul „Povestiri de duminică”, apărut la Editura Arca, din Oradea. Cele 15 povestiri cuprinse în carte sunt o palpitantă călătorie într-un trecut al copilăriei, în care amintirea şi ficţiunea construiesc un univers paralel, plin de o inocenţă ultragiată de violenţă şi cruzime.

Lansarea cărţii va avea loc de la ora 16:00 în Salonul Albastru al Hotelului Continental Forum Oradea. Amfitrionul manifestării va fi Mircea Bradu, directorul Editurii Arca.

Gheorghe Vidican la al şaptelea volum


Volumul de poezie „Genunchii Tamisei” a fost scris de poetul orădean Gheorghe Vidican ca urmare a unei călătorii făcute în urmă cu câţiva ani în Londra. Cartea a fost scoasă în luna noiembrie la editura Brumar din Timişoara şi lansată la Târgul de carte Gaudeamus din Bucureşti, fiind prezentată de către criticul literar Dan Cristea, directorul revistei de cultură „Luceafărul de dimineaţă”.

Odată cu lansarea volumului „Genunchii Tamisei” la Bucureşti, Gheorghe Vidican, care lucrează ca referent cultural al Asociaţiei Nevăzătorilor din Bihor, a avut parte de o surpriză din partea asociaţiei similare la nivel naţional. Volumul de poezii de dragoste „Tratatul de linişte” i-a fost tradus în alfabetul braille şi urmează să fie distribuit către asociaţiile judeţene din ţară.

Evenimentul va avea loc la Librăria Gutenberg (str. Episcop Mihai Pavel nr.4) de la ora 17:00. Invitaţi speciali vor fi Ioana Cistelecan şi Ion Moldovan.

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult