Categorized | Cultură

Joi, o zi cu două lansări de carte la Oradea

Zi specială pentru iubitorii de carte din Oradea. Mai întâi, de la ora 16:00, în Salonul Albastru al Hotelului Continental Forum Oradea, jurnalistul Florin Ardelean va lansa un volum de proză scurtă intitulat „Povestiri de duminică” iar apoi, de la ora 17:00, la librăria Gutenberg, Gheorghe Vidican va lansa volumul de poezie „Genunchii Tamisei”

Scriitorul şi jurnalistul Florin Ardelean îşi invită cititorii la o nouă lansare de carte. De data aceasta este vorba de un volum de proză scurtă, având titlul „Povestiri de duminică”, apărut la Editura Arca, din Oradea. Cele 15 povestiri cuprinse în carte sunt o palpitantă călătorie într-un trecut al copilăriei, în care amintirea şi ficţiunea construiesc un univers paralel, plin de o inocenţă ultragiată de violenţă şi cruzime.

Lansarea cărţii va avea loc de la ora 16:00 în Salonul Albastru al Hotelului Continental Forum Oradea. Amfitrionul manifestării va fi Mircea Bradu, directorul Editurii Arca.

Gheorghe Vidican la al şaptelea volum


Volumul de poezie „Genunchii Tamisei” a fost scris de poetul orădean Gheorghe Vidican ca urmare a unei călătorii făcute în urmă cu câţiva ani în Londra. Cartea a fost scoasă în luna noiembrie la editura Brumar din Timişoara şi lansată la Târgul de carte Gaudeamus din Bucureşti, fiind prezentată de către criticul literar Dan Cristea, directorul revistei de cultură „Luceafărul de dimineaţă”.

Odată cu lansarea volumului „Genunchii Tamisei” la Bucureşti, Gheorghe Vidican, care lucrează ca referent cultural al Asociaţiei Nevăzătorilor din Bihor, a avut parte de o surpriză din partea asociaţiei similare la nivel naţional. Volumul de poezii de dragoste „Tratatul de linişte” i-a fost tradus în alfabetul braille şi urmează să fie distribuit către asociaţiile judeţene din ţară.

Evenimentul va avea loc la Librăria Gutenberg (str. Episcop Mihai Pavel nr.4) de la ora 17:00. Invitaţi speciali vor fi Ioana Cistelecan şi Ion Moldovan.

This post was written by:

- who has written 4325 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult