Categorized | Oradea

Cornel Popa şi Lakatos Peter critică Guvernul pentru Legea Bugetului pe 2011

Deşi unul este în opoziţie şi celălalt la Guvernare, atât udemeristul Lakatos Peter cât şi liberalul Cornel Popa au criticat astăzi, în două conferinţe de presă, Guvernul, pentru noua Lege a Bugetului pe 2011. Liberalul Cornel Popa a depus patru noi amendamente la Legea Bugetului, amendamente pe care le consideră vitale pentru judeţul Bihor, iar Lakatos Peter, deşi nu a vorbit despre amendamentele pe care le va propune UDMR, s-a declarat supărat pe pompierismul cu care Guvernul Boc vrea să adopte noua lege.

Cornel Popa a declarat că a depus la proiectul Legii Bugetului pentru 2011 patru amendamente care vizează investiţii, pe care el le consideră mai mult decât importante pentru judeţul Bihor. Cel mai important proiect care ar trebui continuat şi pentru care Bihorul are nevoie de fonduri este, bineînţeles, Autostrada Transilvania. Pentru acest obiectiv, Cornel Popa a depus un amendament prin intermediul căruia cere alocarea a 400 de milioane de lei de la buget.

Tot pentru drumuri, Popa mai solicită 20 de milioane de lei pentru cele două centuri (Beiuş-Ştei-Vaşcău şi Aleşd Sud-Aleşd Nord) plus reparaţii curente ale actualelor artere. Celelalte amendamente depuse se referă la modernizarea Aeroportului din Oradea şi la bani pentru finalizarea lucrărilor la campusul Şcolar din Oradea.

Dacă pentru Aeroport, Bihorul ar avea nevoie de 12 milioane de lei, pentru campus Cornel Popa a solicitat alţi 3,5 milioane de lei.

Lakatos susţine că Guvernul acţionează cu „hei rupism” în problema Legii Bugetului pe 2011


Aşa cum ne-a obişnuit, încă de pe vremea în care UDMR făcea parte din fosta Guvernare, Lakatos Peter a criticat, la conferinţa de presă de joi, Guvernul (din care şi el face parte) pentru „hei rupismul” cu care intenţionează să adopte Legea Bugetului pe 2011.

Deputatul a explicat că, după ce a întârziat două luni cu prezentarea bugetului în Parlament, Guvernul Boc vrea ca votul final din partea acestuia să aibă loc pe 24 decembrie, adică în Ajunul Crăciunului. Motivul invocat de Guvern, cum că acesta ar trebui votat până la începutul anului 2011, pentru ca România să primească următoarea tranşă a împrumutului de la FMI, nu este unul întemeiat, în opinia lui Lakatos.

Mai mult, acesta a declarat că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să ceară acordul Parlamentului pentru un nou împrumut de la FMI, înainte de a le scrie acestora scrisoarea pentru un nou împrumut.

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult