Categorized | Cultură

O încântare pentru orădeni: patru concerte de Crăciun marca Oana Lianu

Aflată într-un permanent turneu în ultimul an, cu participări atât la festivale naţionale de folclor cât şi la evenimente internaţionale de promovare a ţării noastre, artista Oana Lianu şi-a făcut timp şi pentru orădeni, pentru care a pregătit, patru concerte de excepţie, în doar o săptămână.

Primul dintre ele va avea loc duminică, 19 decembrie 2010, la Bazilica Romano-Catolică (Şirul Canonicilior), de la ora 19:00. Artista va fi acompaniată, la orgă, de Brád Mónika, cantor la Biserica Sfântul Ladislau din Oradea. Recitalurile nu ar fi putut avea loc fără sprijinul Episcopatului Romano Catolic.

La doar două zile de la acest concert, marţi 21 decembrie, la Biserica Sfânta Tereza din Ioşia (Piaţa Devei), va avea loc un alt recital susţinut de aceeaşi Oana Lianu. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00 şi va fi urmat, la aceeaşi oră, la doar o zi distanţă, (22 decembrie 2010) de o altă reprezentaţie la Biserica Sfântul Spirit din Olosig (strada Republicii).

Ultimul concert va avea loc a doua zi de Crăciun (26 decembrie), de la ora 18:00 la Biserica Sfântul Ladislau (Piaţa Unirii, vizavi de Primărie).

Câteva cuvinte despre „Prinţesa naiului”


Conferentiar universitar, doctor în muzică „Summa cum laude”, Oana Lianu deţine un parcurs academic şi o carieră artistică uluitoare. Rafinamentul interpretativ, virtuozitatea impresionantă, dublate de o prezenţă scenică magnifică, o confirmă ca fiind unul dintre artiştii unici ai lumii.

Numeroasele recitaluri de calitate au făcut din Oana Lianu port drapelul imaginii judeţului Bihor şi chiar al României pe plan internaţional. O dovedesc participările artistei, atât la Strasbourg cât şi la Bruxelles, participări prin intermediul cărora a uimit pe toată lumea.

O dovadă şi mai clară a acestui lucru o reprezintă laudele ce i-au fost aduse în presă. „Născută în România, Oana, extraordinară cu naiul ei, posedând un rar simţ artistic, realizează o adevărată vrajitorie”, scria ziarul „El Norte de Castilla” din Spania.

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult