Categorized | Sport

Calificare de senzație pentru poloiştii orădeni

Pentru a doua oară consecutiv poloiştii orădeni legitimați la CSM Digi au reușit să se califice în cadrul Cupei Len Trophy între primele opt formații ale turneului. Într-o atmosferă de senzație, creată de inimosul public local la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, multiplii campioni naționali au surcalsat sâmbătă seara echipa Rari Nantes Florentia.

După ce în tur au pierdut cu scorul de 7-11, în retur gruparea locală s-a mobilizat exemplar și a reușit, în cele din urmă, mult dorita calificare. Elevii antrenorului local Cornel Gordan au reuşit să remonteze diferenţa de 4 goluri câștigând, de astă dată, cu scorul de 10-5 (3-1, 1-0, 2-2, 4-2). Golurile învingătorilor fiind marcate de Monostori (4), Samuilă, Diaconu, Chioveanu, Creţu, Kincses şi Kadar Kalman.

Debutul jocului a fost unul sub semnul echilibrului cu mențiunea că italienii simțeau posibilitățile mult mai mari ale orădenilor ușor timorați. S-a făcut remarcat portarul local Ferencz Barat care, practic, a închis poarta în situații dificile.

În sfertul al doilea a fost un duel al antrenorilor cu mențiunea că fiecare a pus un accent mai deosebit pe apărare. De altfel, atacul face spectacol, iar apărarea îți câștigă meciul. A urmat un al treilea sfert în care ambele formații au încercat să-și anihileze adversarul, oaspeții întâlnirii dănd impresia că deţin situația sub control.

Ultimul sfert a fost unul nebun, a debutat cu ratări de ambele părți. Fiecare echipă încerca să de-a lovitura decisivă. Dar, mult mai concentrați, bihorenii prin Monoștori, Kincecs și Samuilă tranșează disputa în favoarea gazdelor.

Fluier final și calificare meritată a poloiștilor din municipiul de pe Crișul Repede în condițiile în care, au demonstrat încă o dată, că rămân una dintre echipele de mare valoare ale țării. De altfel, de ani de zile gruparea de polo este considerată, pe drept, cea mai bună echipă de jocuri sportive din județul Bihor, și nu numai.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult