Categorized | Social

Veniţi marţi să omagiem împreună eroii care au murit în 89′ pentru libertatea noastră

Marţi, 21 decembrie, la Statuia lui Mihai Viteazu din centrul Oradiei, de la ora 18:00, va avea loc un ceremonial de omagiere a eroilor Revoluţiei din 1989. Toţi orădenii care doresc să ia parte la eveniment şi să depună o floare în memoria martirilor, sunt aşteptaţi în centrul oraşului.

Acţiunea a început încă de vineri, 17 decembrie 2010, la Timişoara unde a avut loc un marş de comemorare în faţa catedralei Metropolitane, pe traseul Piaţa Operei – Memorialul Revoluţiei, cu punct final Cimitirul Eroilor (Lipovei) unde s-a făcut o depunere de coroane la monumentul martirilor. Luni, 20 decembrie acţiunea va ave loc la Sibiu, marţi la Cluj, Oradea, Bucureşti şi Iaşi iar miercuri se vor aprinde lumânări în faţa Teatrului Dramatic Fani Tardini din Galaţi.

„Prea multă lume a uitat deja. Prea repede, prea uşor, martirii libertăţii au ieşit din vieţile noastre pentru a intra în ceaţa istoriei. Ne considerăm importanţi, puternici, atotcunoscători şi, totuşi, suntem atât de mici, de laşi, de insignifianţi. Tocmai de aceea în fiecare decembrie e timpul să ne plecăm capul şi să ne gândim, măcar o clipă, la cei ce nu mai sunt.

Dragi orădeni, vă aşteptăm, marţi , 21 decembrie, de la ora 18:00 la Statuia lui Mihai Viteazu pentru a aduce un omagiu celor ce s-au jertfit în Decembrie ’89 pentru libertatea noastră. Eroii Nu Mor Niciodată! Respect ’89!”

se menţionează pe portalul organizatorilor acestei acţiuni.

„Actiunea de marţi este o simplă comemorare. E din spirit civic şi vrem să trezim spirtul patriotic şi să îi facem şi pe tinerii de astăzi mai păsători.

Marţi sper să vină cât mai multă lume să aprindă o lumânare sau să aducă o floare în memoria celor care au murit pentru libertatea noastră în decembrie ’89. Mai ales că anii în anii trecuţi nu s-a organizat decât de către autorităţi”

a declarat, pentru Oradea Press, Septimiu Chişbora, membru simpatizant „Noii Golani”.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Veniţi marţi să omagiem împreună eroii care au murit în 89′ pentru libertatea noastră”

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult