Categorized | Sport

80 de ani de lupte celebrate la Oradea

Finele acestui an a adus în atenția sportului din nou o sărbătoare extrem de importantă, asta în condițiile în care nu în fiecare zi poți să ai invitat un campion olimpic. Este vorba de aniversarea a 80 de ani de la înfințarea Federației Române de Lupte, lucru care a avut loc în 1930 chiar la Oradea.

Având ca membri fondatori multe nume remarcante ale acestui sport la vremea respectivă, actuală conducere a federației de spacialitate, cu sediul în București, a binevoit să aniverseze un astfel de eveniment fără a invita marile glorii ale luptelor. În schimb, cu sprijinul Direcției pentru Tineret și Sport Bihor și a celor de la CS Felix Sânmartin, Asociația Județeană de Lupte a organizat o astfel de festivitate care a coincis și cu Memorialul Tozser Iosif.

Întrecerea ajunsă la ediția a VIII-a s-a bucurat de prezența a peste 60 de concurenți de la mai multe cluburi de profil din zonă. De altfel competiția una care a avut loc pe mai multe categorii de vârstă și greutate a fost pigmentată cu multe momente de decernare a premiilor și plachetelor de merit.

Nu mai puțin de 13 antrenori emeriți au fost invitați și au răspuns cu mare bucurie, ei fiind de fapt artizanii principali ai evenimentului.

Trebuie remarcat faptul că au fost prezenți printre alții și Ștefan Rusu unul dintre puținii campioni olimpici ai României venit tocmai de la Bârlad. Acesta s-a arătat de-a dreptul uimit de modul în care s-a organizat evenimentul iar numele lui nu a fost pus pe lista celor de la Federația de specialitate. Din păcate, nici la acest sport sponsorii nu se prea înghesuie, baza de selecție fiind tot mai limitată.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult