Categorized | Sport

80 de ani de lupte celebrate la Oradea

Finele acestui an a adus în atenția sportului din nou o sărbătoare extrem de importantă, asta în condițiile în care nu în fiecare zi poți să ai invitat un campion olimpic. Este vorba de aniversarea a 80 de ani de la înfințarea Federației Române de Lupte, lucru care a avut loc în 1930 chiar la Oradea.

Având ca membri fondatori multe nume remarcante ale acestui sport la vremea respectivă, actuală conducere a federației de spacialitate, cu sediul în București, a binevoit să aniverseze un astfel de eveniment fără a invita marile glorii ale luptelor. În schimb, cu sprijinul Direcției pentru Tineret și Sport Bihor și a celor de la CS Felix Sânmartin, Asociația Județeană de Lupte a organizat o astfel de festivitate care a coincis și cu Memorialul Tozser Iosif.

Întrecerea ajunsă la ediția a VIII-a s-a bucurat de prezența a peste 60 de concurenți de la mai multe cluburi de profil din zonă. De altfel competiția una care a avut loc pe mai multe categorii de vârstă și greutate a fost pigmentată cu multe momente de decernare a premiilor și plachetelor de merit.

Nu mai puțin de 13 antrenori emeriți au fost invitați și au răspuns cu mare bucurie, ei fiind de fapt artizanii principali ai evenimentului.

Trebuie remarcat faptul că au fost prezenți printre alții și Ștefan Rusu unul dintre puținii campioni olimpici ai României venit tocmai de la Bârlad. Acesta s-a arătat de-a dreptul uimit de modul în care s-a organizat evenimentul iar numele lui nu a fost pus pe lista celor de la Federația de specialitate. Din păcate, nici la acest sport sponsorii nu se prea înghesuie, baza de selecție fiind tot mai limitată.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult