Categorized | Sport

Victorii cu gândul la sărbători: CSM Digi Oradea – Amefa Arad 29-2 şi 27-4

Marți seara și miercuri dimineața formația locală de polo seniori CSM Digi a reușit două victorii fără mari probleme în dauna unui adversar mai mult decât modest. Kadar Kalman & Co. s-au distrat practic cu cei de la Amefa Arad, o echipă modestă care se bucură, deocamdată, să participe doar. Bihorenii s-au impus în ambele jocuri cu scorul de 29-2 și 27-4.

De altfel a fost prima apariție a localnicilor după victoria de senzaţie în faţa celor de la Florentia, care le-a adus calificarea în sferturile de finală ale LEN Trophy, poloiştii orădeni urmând a întâlni în acest act formația Honved Budapesta o echipă extrem de redutabilă.

Meciurile cu arădenii au contat pentru etapa a VIII-a a Superligii, formaţia vizitatoare fiind considerată gazda întâlnirilor. Au fost  simple antrenamente cu public pentru campionii României, care au marcat practic de câte ori au dorit.

În urma acestor victorii, CSM Digi revine pe primul loc în clasamentul Superligii Naţionale, chiar dacă are două meciuri mai puţin disputate faţă de ocupanta locului secund, Steaua. Antrenorul Cornel Gordan a aliniat echipa: Barát, D. Creţu – portari; Samuilă 2+2, Baidoc 2+1, Diaconu 1+0, Chioveanu 3+7, Popoviciu, Tarnoveţchi 3+2, Kincses 6+9, A. Creţu 2+2, Monostori 2+1, Kádár 2+0, Negrean 6+3. La Amefa au jucat doi poloişti ex-orădeni, Fürj şi Bogdan.

Pentru poloiști se apropie o bine meritată vacanță după un sezol extrem de lung și foarte dificil cu mențiunea că în ianuaria deja vor intra direct într-o dublă cu cei de la Honved.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult