Categorized | Sport

Ionel Bungău a recunoscut că i s-a cerut să distrugă sportul bihorean

Pentru prima dată în istora sportului bihorean unul dintre oamenii importanți ai acestui domeniu de activitate a acceptat să vorbească despre implicarea politicului în sport. Ionel Bungău cel care a fost atât director la DJTS Bihor cât și președinte al CSM Oradea a declarat că, după ce i s-a făcut o ofertă de a prelua conducerea CSM-ului de către Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, formațiunea politică din care face parte și anume Partidul Democrat-Liberal i-a cerut insistent să distrugă tot sportul bihorean.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că majoritatea directorilor cluburilor sunt puși în aceste funcții numai politic. Ionel Bungău cel care a fost atât director la DJTS Bihor cât și președinte al CSM Oradea, prezent la Gala atletismului, avea să facă mai multe dezvăluiri şocante.

Astfel acesta a declarat că după ce i s-a făcut o ofertă de a prelua conducerea CSM-ului de către Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, formațiunea politică din care face parte și anume Partidul Democrat-Liberal i-a cerut insistent să distrugă tot sportul bihorean.

„Am fost pus în situația de a primi ordine pe linie de partid să distrug tot ce avea mai bun sportul bihorean prin decizia de a lăsa toate secțiile de izbeliște. Asta pentru că era decizia partidului din care făceam parte.

Cu banii proprii am înscris secțiile de baschet masculin și polo în campionat iar rezultatele ulterioare aveau să dovedească că a fost un lucru bun. Din păcate acesta este adevărul și nu e un secret că unii încă vor răul sportului bihorean”

spunea Ionel Bungău.

Ulterior, tot în baza unui criteriu politic, Sorin Buhaș a fost numit în funcția de director al DJTS Bihor, fiind candidatul susținut de partid la examen. Dar puțină lume știe că oricine ocupă o funcție importantă, susținut de partid, trebuie să plătească o anumită taxă, sub formă de sponsorizare. Ionel Bungău a plătit acei bani dar nu a fost susținut.

„Consider că mi-am făcut datoria față de sport și pe viitor aș dori să se renunțe la unele orgolii în favoarea performanțelor”

a declarat Bungău.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

2 Responses to “Ionel Bungău a recunoscut că i s-a cerut să distrugă sportul bihorean”

  1. grigore tudorica spune:

    dar Ilie Bolojan nu este la PNL? nu se intelege prea bine din formularea dumneavoastra daca partidul lui Bolojan sau partidul lui Bungau l-a determinat sa „distruga” sportul bihorean.

  2. Domnule Grigore
    „a declarat că, după ce i s-a făcut o ofertă de a prelua conducerea CSM-ului de către Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, formațiunea politică din care face parte și anume Partidul Democrat-Liberal i-a cerut insistent să distrugă tot sportul bihorean.”. Mie mi se pare destul de clar, cu conditia sa cunoasteti anumite lucruri care tin de administratie. Spre exemplu, va puteti lamuri usor daca stiti ca CSM Oradea este administrat de Primaria Oradea (condusa de un liberal – Ilie Bolojan) iar DJTS Bihor (fiind un deconcentrat) este condusa de Guvern fiind sub administratia Ministerului Tineretului şi Sportului (PDL). Ca atare, cred că ce încerca să spună Ionel Bungă este că, deoarece a fost propus şef la CSM de Ilie Bolojan (PNL), cei de la PDL i-au spus să bage beţe în roate instituţiei pe care o conducea. Personal, din tot ce scrie colegul meu Lucian Popa în acest material, mi se pare foarte relevantă această explicaţie: „Dar puțină lume știe că oricine ocupă o funcție importantă, susținut de partid, trebuie să plătească o anumită taxă, sub formă de sponsorizare. Ionel Bungău a plătit acei bani dar nu a fost susținut”. 😉
    Să aveţi un an nou fericit şi plin de împliniri!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult