Categorized | Sport

La doi centimetri de baremul olimpic, Cornelia Deiac atleta anului

Așa cum ne-a obișnuit în fiecare an în perioada dintre Crăciun și Anul nou, Virgil Preda președintele Asociației Județene de Atletism Bihor organizează Gala atletismului bihorean. Și în acest an această festivitate a fost din nou una deosebită prin natura organizării ei, unică dintre toate festivitățile județului.

An de an este întocmit clasamentul primilor zece atleți din județul Bihor cu mențiunea că este singura din țară care face acest lucru. Categoriile debut pe podium, confirmări sau „piticul talentat” fac deliciul atât celor mici cât și părinților care îi însoțesc. Și în acest an numeroși tineri atleți au fost nominalizați, dar cel mai important este să ajungi între primii zece sportivi, ceea ce îți dă posibilitatea să fii pe calendarul anului viitor. Nu au lipsit de la gală invitații speciali cum sunt Sorin Buhaș director al DJTS Bihor, Dan Matei și Lucian Stance, director și respectiv director adjunct al LPS Bihorul sau Ionel Bungău cel care continuă să ajute nelimitat sportul, Andrei Cristea director al Liceului Greco-catolic.

Pentru orice performner, acesta este un aveniment extrem de important dar trebuie menționat faptul că este un adevărat spectacol în condițiile în care au loc demonstrații de interpretare, concerte de colinzi sau recitaluri de poezie. Deosebit este faptul că festivitatea începe de fiecare dată cu imnul național ceea ce le dă încă de la început celor prezenți un fior, în condițiile în care, într-o zi, ar putea cânta imnul și pentru unul dintre atleți.

Laureata anului a fost săritoarea Cornelia Deiac aflată la doar doi centimetri de baremul pentru jocurile Olimpice de la Londra din 2014, ea devenind dublă campioană națională cu o săritură care a măsurat 6,70 m. Ocupanta locului secund Bianca Lazăr Fazecaș a ocupat locul al treilea la Campionatele Mondiale pentru juniori II ceea ce îi conferă o mare posibilitate pentru vitor.

Locul al treilea a fost împărțit de aruncătorii Adrian Pop și Alexandru Meheș, cei care își propun ca în 2011 să-și depășească propriile performanțe.

În zilele următoare siteul www.oradeapress.ro vă va face cunoscute și numele tinerilor talentați care speră să ajungă și ei cât mai curând între primii zece atleți ai județului.

Clasament:


Cornelia Deiac – lungime

Bianca Lazăr Fazecaș – aruncări

Alexandru Meheș și Adrian Pop – aruncări

Lenard Norbert (triplusalt) și Farkaș Lajos (alergări lungi)

Ligia Grozav – săritura în înălțime și Sergiu Foltuț – săritura în lungime

Sasca Andrei – săritura în lungime

Hallai Erika – triplu salt, Uivărășan Silviu – săritura în lungime

Ionuț Benea – aruncarea ciocanului

Andrei David – aruncarea suliței, Perțe Sergiu – săritura în înălțime

Teodora Mihuț – aruncarea ciocanului

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “La doi centimetri de baremul olimpic, Cornelia Deiac atleta anului”

  1. ufff spune:

    Prost informat. 2011 este an preolimpic. Deci, prin urmare, olimpiada este ]n 2012, nu in 2014. Intelegem unele lacune dar un ziarist de sport sa nu stie in ce an e olimpiada mai rar.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult