Categorized | Social

Bine de ştiut dacă vreţi să vă petreceţi Revelionul la munte

Atât de Crăciun cât şi de Revelion mulţi bihoreni aleg să plece pentru câteva zile la munte. În ultima perioadă, datorită crizei financiare şi a salariilor mici bihorenii au început să îşi îndrepte privirile şi spre variantele locale care beneficiază de două mari avantaje: sunt mai ieftine şi… mai aproape. Asta nu înseamnă însă că sunt mai puţin periculoase.

Pentru automobiliştii care doresc să se deplaseze spre principalele zone turistice din zona montană înaltă a Bihorului, respectiv spre: Satul de vacanţă Vârtop (DN 75), Staţiunea Stâna de Vale (DJ 764 A), Satul de vacanţă Coada Lacului (DJ 118 K), sau Satul de vacanţă Boga (DJ 763) Serviciul Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor informează că în această perioadă drumurile de acces sunt practicabile şi se circulă în condiţii de iarnă.

Turiştii trebuie să ştie însă că Sectorul Coada Lacului – Stâna de Vale, a drumului judeţean 118 K Bulz – Stâna de Vale este închis circulaţiei publice pe perioada de iarnă, fiind impracticabil.

Sectoarele Boga – Padiş şi Ic Ponor – Padiş, ale drumului judeţean 763 Sudrigiu – Padiş – Răchiţele (CJ) sunt închise circulaţiei publice pe perioada de iarnă fiind impracticabile.

Adrian Marin de la Salvamont îi avertizează pe turiştii care se aventurează pe aceste sectoare că o fac pe propria răspundere.

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult