Categorized | Social

În prag de sărbători, poliţiştii comunitari i-au „cadorisit” pe şoferii neglijenţi

De la începutul acestei luni agenţii comunitari din cadrul Compartimentului Disciplină Rutieră au aplicat 1366 de note de constatare pentru  abateri cu privire la parcarea în locurile autorizate fără deţinere de tichet de parcare sau abonament. Valoare acestor note se ridică la 40.980 lei. Totodată au fost întocmite 349 procese verbale de constatare a căror valoare se ridică la 26.175 lei şi au fost blocate 139 de autovehicule pentru parcarea în locuri neautorizate, valoarea sumelor încasate ridicându-se la 17.640 lei.

Agenţii comunitari au mai identificat 15 proprietari de atelaje cu tracţiune animală circulând pe arterele principale ale municipilului Oradea. Aceştia  au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 10.800 lei şi avertizaţi cu privire la consecinţele la care se expun, în cazul nerespectării interdicţiei privind accesul vehiculelor cu tracţiune animală în municipiu.

S-au constatat şi abateri cu privire la traficul greu, un număr de 45 de conducători de autovehicule de tonaj greu fiind sancţionaţi cu amenzi a căror valoare se ridică la 23.950 lei, pentru staţionarea în locuri interzise, nerespectarea  semnificaţiei indicatoarelor de circulaţie, lipsa autorizaţiei de trafic greu, precum şi pentru lipsa prelatei.

În cazul în care constată nereguli, cetăţenii municipiului Oradea pot face sesizari la Dispeceratul Poliţei Comunitare, la numărul de telefon 0259-969 sau prin telefonul verde la 0800.800.518.

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult