Categorized | Social

În prag de sărbători, controlorii OTL din Oradea au fost foarte aproape de o tragedie

Joi, 30 decembrie 2010, în jurul orei 7:10 pe linia 14, în staţia Penny Market echipa de control a legitimaţiilor de călătorie a OTL s-a confruntat cu o situaţie destul de neplăcută. Unul dintre călători i-a ameninţat cu cuţitul pe controlori şi nu s-a potolit decât după ce aceştia au chemat la faţa locului poliţia.

La urcarea în autobuz a echipei de control, unul din călătorii aflaţi în mijlocul de transport la uşa din faţă, pentru că nu avea asupra sa tichet de călătorie valabil, a încercat să se sustragă controlului. In staţie, echipa l-a reţinut pentru a-l legitima, însă călătorul a devenit din ce în ce mai violent lovind şi aducând injurii controlorilor, refuzând legitimarea. Pentru că avea asupra sa o pungă pe care o agita ameninţător a atras atenţia unuia dintre controlori, care la o observaţie mai atentă a sesizat că, în fapt, acesta ţinea mascat de pungă mânerul unui cuţit.

Încercând să-l imobilizeze astfel încât să nu rănească pe nimeni, unul din membrii echipei a alertat telefonic organele de poliţie. Abia la sosirea echipajelor, călătorul violent s-a mai liniştit şi s-a legitimat organelor de control a OTL SA care, au întocmit pe numele acestuia un proces verbal de contravenţie.

Cum era de aşteptat, călătorul contravenient n-a semnat procesul verbal, părăsind staţia, dar nu înainte de a vărsa din nou un potop de înjurături la adresa controlorilor.

„Chiar dacă uneori tentaţia de a blama comportamentul controlorilor este mare, iată că, de această dată, echipa de control în cauză  a dovedit că stăpânirea de sine şi, de ce nu, profesionalismul au făcut ca o situaţie cu un potenţial real de pericol să nu degenereze.

Mulţumim organelor de poliţie pentru promptitudinea cu care au răspuns solicitării echipei, la fel cum fac de fiecare dată, graţie bunei colaborări între instituţiile noastre, iar pe călătorii care aleg să călătorească fraudulos îi sfătuim să evite astfel de situaţii”

se precizează într-un comunicat remis de conducerea OTL.

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult