Categorized | Social

În prag de sărbători, controlorii OTL din Oradea au fost foarte aproape de o tragedie

Joi, 30 decembrie 2010, în jurul orei 7:10 pe linia 14, în staţia Penny Market echipa de control a legitimaţiilor de călătorie a OTL s-a confruntat cu o situaţie destul de neplăcută. Unul dintre călători i-a ameninţat cu cuţitul pe controlori şi nu s-a potolit decât după ce aceştia au chemat la faţa locului poliţia.

La urcarea în autobuz a echipei de control, unul din călătorii aflaţi în mijlocul de transport la uşa din faţă, pentru că nu avea asupra sa tichet de călătorie valabil, a încercat să se sustragă controlului. In staţie, echipa l-a reţinut pentru a-l legitima, însă călătorul a devenit din ce în ce mai violent lovind şi aducând injurii controlorilor, refuzând legitimarea. Pentru că avea asupra sa o pungă pe care o agita ameninţător a atras atenţia unuia dintre controlori, care la o observaţie mai atentă a sesizat că, în fapt, acesta ţinea mascat de pungă mânerul unui cuţit.

Încercând să-l imobilizeze astfel încât să nu rănească pe nimeni, unul din membrii echipei a alertat telefonic organele de poliţie. Abia la sosirea echipajelor, călătorul violent s-a mai liniştit şi s-a legitimat organelor de control a OTL SA care, au întocmit pe numele acestuia un proces verbal de contravenţie.

Cum era de aşteptat, călătorul contravenient n-a semnat procesul verbal, părăsind staţia, dar nu înainte de a vărsa din nou un potop de înjurături la adresa controlorilor.

„Chiar dacă uneori tentaţia de a blama comportamentul controlorilor este mare, iată că, de această dată, echipa de control în cauză  a dovedit că stăpânirea de sine şi, de ce nu, profesionalismul au făcut ca o situaţie cu un potenţial real de pericol să nu degenereze.

Mulţumim organelor de poliţie pentru promptitudinea cu care au răspuns solicitării echipei, la fel cum fac de fiecare dată, graţie bunei colaborări între instituţiile noastre, iar pe călătorii care aleg să călătorească fraudulos îi sfătuim să evite astfel de situaţii”

se precizează într-un comunicat remis de conducerea OTL.

This post was written by:

- who has written 4325 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult