Categorized | Cultură

Concert de excepţie pregătit pentru orădeni cu ocazia Anului Nou

Duminică, 9 ianuarie 2011, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea va avea loc Concertul de An Nou – „Trei Tenori”. Programul concertului va fi extrem de variat cuprinzând compoziţii de mare popularitate atât din literatura ariilor celebre din opere, operete, canzonete cât şi tradiţionalele compoziţii ale lui Johann Strauss.

Concertul de Anul Nou din 2011 va fi puţin diferit de tradiţia anilor precedenţi, în centrul atenţiei aflându-se, de această dată, trei tenori: Cristian Mogoşan, Ovidiu Daniel şi Sorin Lupu, a căror  formare ţine de Academia de Muzică din Cluj. Mai mult, activitatea lor se leagă în mod special de scena Operei Naţionale Române din Cluj, fiind, în acelaşi timp, interpreţi vocali binecunoscuţi pe majoritatea scenelor, atât din România, cât şi din alte ţări.

Programul concertului oferă, prin includerea muzicii vocale, o mult mai mare varietate de compoziţii de mare popularitate, atât din literatura ariilor celebre de opere (Leoncavallo, Verdi, Puccini) şi a fragmentelor de operete (Franz Lehár, Kálmán Emmerich, Johann Strauss) şi a celebrelor canzonete (Cardillo Core’ngrato, Lara Granada; De Curtis Torna a Surriento; Tu ca nun chiagne; Denza Funiculi, funicula, Di Capua O sole mio), însă  nu vor lipsi nici în acest an tradiţionalele compoziţii de Johann Strauss (valsuri, polci şi bis-urile „oficiale” Dunărea albastră şi Marşul lui Radetzky).

Dirijorul concertului este Cristian Sandu. Tânărul şef de orchestră este cunoscut deja de publicul orădean mai ales pentru interpretările sale vocal-simfonice, fiind invitat cu regularitate în stagiunile noastre de concerte.

Pe lângă concertele sale simfonice, desfăşoară şi o importantă activitate în domeniul dirijatului de operă (Opera Naţională Română din Cluj), este în acelaşi timp cadru didactic al Academiei de Muzică Gh. Dima din Cluj.

Regia şi scenografia concertului îi aparţine lui Horia Ballint, artist de valoare internaţională, pe care publicul orădean îl poate cunoaşte ca şi regizor al spectacolelor de operă din ultimele stagiuni: Puccini Boema şi Mozart Don Giovanni.

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult