Categorized | Sport

Judoka fără vacanță, baschetbaliștii încep primii sezonul

Două dintre cele mai grăbite secții ale CS Municipal Oradea și-au reluat deja activitatea. Cu toate că noul an a început doar de câteva zile, sportul nu ține cont de acest lucru. Astfel, dacă judoka s-au bucurat de doar o zi liberă de Crăciun și o singură zi de revelion, nici baschetbaliștii nu o duc mai bine. Cristian Achim și Călin Pop antrenorii grupării bihorene se grăbesc să-i aibă la antrenamente de luni pe toți jucătorii în condițiile în care pe data de 15 ianuarie deja se dispută prima etapă din retur.

Orădenii vor juca în această primă rundă în capitală împotriva celor de la CS Municipal. De asemenea foarte important va fi aportul preparatorului fizic cu care formația din municipiul de pe Crișul Repede are contract, acesta dorind din mers să îmbunătățească pregătirea fizică a tuturor componenților lotului.

În cursul serii de luni a avut loc reunirea lotului de baschet al CSM Oradea la Arena Antonio Alexe pentru ca, după o primă ședință de pregătire de reacomodare la efort, orădenii să efectueze vizita medicală. Programul de pregătire cuprinde câte două antrenamente pe zi, unul cel mai probabil bazat pe alergări în Băile Felix, pentru ca cel de-al doilea să aibă loc în sală, cu caracter tactic.

Actualul lot de jucători nu va suferi nicio modificare, toți jucătorii rămânând până la finele sezonului, nici un jucător nu va fi înlocuit sau achiziționat.

La finele primei părți a campionatului, gruparea orădeană ocupă poziția a cincia în clasament, cu un bilanț pozitiv: zece victorii și cinci înfrângeri. Pentru retur se anunță dispute mult mai echilibrate în condițiile în care majoritatea echipelor își vor lua măsuri de precauție suplimentare când vor întâlni echipa lui Cristian Achim.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4427 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult