Categorized | Social

Dacă plătiţi mai repede impozitele la Primărie aveţi 8% reducere

Începând cu data de 17 ianuarie 2011, contribuabilii orădeni îşi pot achita la camera 14 (parter Primăria Oradea) taxele pe proprietate, respectiv impozitele pe clădiri, terenuri şi autovehicule. Contribuabilii care îşi vor achita integral impozitul până la data de 31 martie 2011, vor beneficia de o reducere de 8% din valoarea acestuia.

Având în vedere că se realizează închiderea anului fiscal 2010, începând din 3 ianuarie şi până la data de 17 ianuarie, la camera 14 nu se încasează impozitele pe proprietate, ci doar taxele fără debit (taxe timbru, taxe pentru emiterea certificatelor fiscale, amenzi de circulaţie etc).

Celor care urmează să îşi achite taxele sau impozitele, municipalitatea orădeană le reaminteşte că, în conformitate cu Hotârârea Consiliului Local nr. 406/24.06.2010, au fost operate următoarele modificări pentru anul 2011:

– Creşterea cu 5% a impozitului pe clădiri a persoanelor fizice

– Reducere la 1,1 % a impozitului pe clădiri reevaluate a persoanelor juridice

– Creşterea cu aproximativ 9% (20 % faţă de H.G 956/2009) a impozitului  pe terenuri intravilan agricole

– Creşterea cu aproximativ 4,5 % (15%, faţă de HG) a impozitului pe terenuri extravilan

– Diminuarea procentuală cu valori cuprinse intre 16-33% a tarifelor pentru terenuri publice pg 49

– Creşterea cu valori cuprinse intre 6 -20% a tarifelor pentru parcări

– Cresterea cu 30% a impozitului pe mijloace de transport de peste 12to reglementata prin H.G 1347/29.12.2010

– Dublarea impozitului pentru autoturisme cu capacitatea cilindrica de peste 2000 centimetri cubi (nivelul acesta fiind aplicabil de la 01.07.2010 ) prin O.U.G. 59/2010

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Dacă plătiţi mai repede impozitele la Primărie aveţi 8% reducere”

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult