Categorized | Sport

Baschetbalistele orădene, în cantonament la Gârda, cu o singură noutate în lot

După ce secția de handbal masculin a CSM Oradea a urcat pentru un cantonament la Stâna de Vale, fetele de la baschet, legitimate la CSM Universitatea, și-au stabilit cartierul general la Gârda (Alba). Asta datorită faptului că localitatea respectivă dispune de o sală de jocuri necesară antrenamentului tactic.

Elevele antrenoarelor locale Adriana Niculescu și Ioana Croitoru vor urca la munte pentru șapte zile unde vor îmbina antrenamentele tactice din sală cu cele de forță, bazate în special pe alergări. Trebuie spus că, față de tur, actualul lot de jucătoare a fost îmbunătățit cu venirea baschetbalistei Alexandra Chiș, componentă a lotului național de cadete. Ea a fost transferată la Oradea și cu școala, urmând a evolua la formația bihoreană pe postul de fundaș.

Datorită faptului că perioada de pregătire este una foarte scurtă, orădencele se vor pregăti doar la munte și pe plan local, în data de 22 ianuarie, ele, debutând în partea a doua a campionatului în Arena Antonio Alexe. Până atunci însă, baschetbalistele își propun o pregătire fizică foarte bună, iar la capitolul tactic, îmbunătățirile vor putea apărea pe parcurs.

Orădencele fac parte din seria a II-a a primului eșalon valoric al țării și au șanse destul de mari de a se califica în play-off unde ar întâlni adversari mult mai bine cotați. Până atunci, ele trebuie să se mobilizeze pentru un retur de campionat în care să câștige cel puțin disputele de pe propriul teren, în compania unor adversare de aceelași calibru, pentru a spera să treacă în fața lor în clasament.

În cadrul primei etape a returului, gruparea bihoreană va primi, pe propriul teren, vizita celor de la CS Universitatea Cluj-Napoca.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult