Categorized | Social

Apelul făcut de Ilie Bolojan pare să fi avut efect. O firmă din Bihor a donat 20.000 de euro pentru Maternitatea din Oradea

La sfârşitul anului trecut, într-o conferinţă de presă, primarul Ilie Bolojan făcea un apel către firmele din Oradea care au avut profit în 2010, să doneze o parte a impozitul pe profit, bani care oricum trebuie plătiţi la stat, spitalelor din Oradea care au condiţii necorespunzătoare. Ca răspuns, miercuri, 5 ianuarie 2010, firma S.C. Emsil Techtrans S.R.L. a decis să doneze Maternităţii din Oradea suma de 80.000 lei, echivalentul a aproximativ 20.000 Euro.

Printre priorităţile de care vorbea atunci Ilie Bolojan se găseau spitalele (secţia de oncologie, paliaţie), secţiile de baschet şi polo, şcolile şi ONG-urile sau fundaţiile din domeniul social. La doar o lună de la apelul făut de edilul orădean au şi apărut primele reacţii. Firma S.C. Emsil Techtrans S.R.L. a decis să doneze Maternităţii din Oradea suma de 80.000 lei, echivalentul a aproximativ 20.000 Euro.

Având în vedere că Maternitatea are în dotare un aparat de terapie intensivă vechi de peste 23 de ani (conform conf.univ. dr. Teodorescu Petre Octavian – de la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie Oradea), reprezentanţii acesteia au luat decizia achiziţionării unui nou aparat de terapie intensivă.

Acest nou aparat de terapie intensivă va fi practic un aparat de anestezie generală performant care va fi folosit la intervenţiile operatorii din sfera ginecologică. Totodată, se doreşte şi achiziţionarea unei mese pentru anatomie patologică, care urmează să fie  utilizată pentru realizarea examenelor de anatomie patologică.

Directorul Maternităţii orădene, Gavril Grebenişan mulţumeşte firmei S.C. Emsil Techtrans S.R.L pentru donaţia făcută, pentru faptul că sprijină sistemul sanitar orădean şi pentru faptul că dă un exemplu de responsabilitate socială tuturor agenţilor economici, care pot dona până la 20% din impozitul pe profit în domenii în care municipiul este deficitar.

Vineri, urmează să sosească la Maternitatea Oradea un alt aparat de înaltă perfomanţă, respectiv un videocolposcop, cu ajutorul căruia se detectează leziunile colului uterin, prevenindu-se astfel o maladie atât de răspândită, cum este cancerul de col uterin.

Mai multe informaţii despre apelul făcut de Ilie Bolojan în luna decembrie găsiţi aici.

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult