Categorized | Oradea

Institutul pentru Politici Publice susţine că Fondul de rezervă al Guvernului a ajuns un fel de puşculiţă a PDL

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a dat publicităţii un comunicat în care critică politica Guvernului Boc de a distribui autorităţilor locale sume din Fondul de rezervă, pentru alte destinaţii decât cele stabilite de lege. Mai mult, după ce că sumele au fost ilegal distribuite acestea au mai şi fost împărţite pe criterii politice.

Comunicatul dat publicităţii de către IPP se referă la sumele cheltuite de Guvernul Boc pentru anul 2010.

„Ignorând toate criticile publice, din partea presei, ONG-urilor dar şi opoziţiei, Guvernul a continuat să trimită autorităţilor locale şi în 2010 sume din Fondul de rezervă pentru alte destinaţii decât cele stabilite de lege (anume pentru cheltuieli neprevăzute sau urgente ale autorităţilor locale) şi, mai grav, preponderent pentru cele conduse de PDL (partidul majoritar din actuala coaliţie de guvernare).

Destinaţia acestor bani s-a pervertit total faţă de cea gândită iniţial, anume să intervină în situaţii de urgenţă. Fiind la dispoziţie, Guvernele din ultimii ani au înţeles că pot dispune de aceşti bani pentru diverse proiecte locale având în spate şi un evident calcul politic”

se precizează în comunicatul remis de IPP.

După cum bine ştiţi, Fondul de rezervă al Guvernului s-a creat în anul 2002 prin Legea nr. 500 privind finanţele publice cu scopul de a acoperi cheltuielile urgente sau neprevăzute apărute în timpul exerciţiului bugetar. Ca şi în cazul altor acte normative, prevederile sunt vagi, astfel că publicul nu poate afla cum anume evaluează Guvernul care sunt aceste cheltuieli neprevăzute.

Documentul oficial cu privire la modul în care au fost cheltuiţi aceşti bani îl puteţi citi, aici.

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult