Categorized | Cultură

Duminică, la Oradea, un concert de An Nou cu casa închisă

Filarmonica de Stat din Oradea a pus la punct ultimele pregătiri pentru spectacolul de An Nou care va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor. Programul concertului, unul extreme de variat pare că i-a cucerit pe orădeni care au luat cu asalt casa de bilete încă de anul trecut astfel că, în primele zile ale anului 2011 abia mai rămăseseră de vânzare câteva bilete.

Concertul de Anul Nou va fi diferit comparativ cu anii precedenţi, în centrul atenţiei aflându-se trei tenori: Cristian Mogoşan, Ovidiu Daniel şi Sorin Lupu, a căror  formare ţine de Academia de Muzică din Cluj. Programul va fi şi el extrem de variat, cuprinzând compoziţii de mare popularitate atât din literatura ariilor celebre din opere, operete, canzonete cât şi tradiţionalele compoziţii ale lui Johann Strauss.

„Cele mai multe bilete s-au vândut înainte de Revelion. Doar câteva au mai rămas pentru anul acesta. Domnul Manager a mers astăzi până la Casa de Cultură a Sindicatelor să vedem dacă mai putem pune nişte scaune pentru a mai oferi câteva locuri.

Spectacolul a fost destul de greu de organizat. Este complicat să îi prinzi pe toţi pentru că formează o echipă şi sunt foarte solicitaţi mai ales în această perioadă. Am dorit iniţial să facem două concerte dar abia am prins data aceasta de 9. Luni vor pleca deja în străinătate.

Vom încerca cu alt program să îi mai aducem şi altădată pentru că sunt foarte buni şi merită. Sper că şi acest program o să placă publicului. Foarte bun este şi dirijorul Cristi Sandu care a câştigat acum un concurs internaţional Jeuenesse musical, a luat premiul întâi”

a declarat, în exclusivitate pentru Oradea Press, directorul artistic al Filarmonicii de Stat, Corneliu Cristea.

Mai multe detalii găsiţi aici. Programul complet al concertului îl puteţi vizualiza dând click aici.

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult