Categorized | Sport

Cea mai frumoasă mişcare de contraatac din istoria mondialelor îi aparţine lui Gheorghe Hagi

Chiar dacă eşecurile antrenorului par a se aşterne peste succesele jucătorul genial care a fost Gheorghe Hagi, la câţiva ani buni de la retragerea sa, forururile internaţionale continuă să îi ofere premii şi laude. Ultimul eveniment de acest fel a avut loc chiar luni, 10.10.2011, când, la decernarea balonului de aur, românul a primit premiul pentru cea mai bună mişcare într-o fază de contraatac.

Faza a avut loc în meciul România – Columbia de la Campionatul Mondial din 1994 din Statele Unite ale Americii. Gheorghe Hagi a primit mingea în propria jumătate de teren, a depăşit un adversar şi a pasat de lângă al doilea columbian spre Răducioiu care şi-a trecut numele pe lista marcatorilor. De remarcat, pe de o parte viteza cu care s-a petrecut întreaga fază iar pe de altă parte fineţea driblingului efectuat de Hagi. Pentru a uşura şi explica mai bine tranziţia balonului, cei de la FIFA au fost nevoiţi să reia faza de două ori, cu încetinitorul şi să o despartă în şase secvenţe succesive.

În altă ordine de idei, Balonul de Aur 2010 a fost câştigat de copilul minune al Barcelonei, Lionel Messi care, deşi nu a strălucit la ultimul Campionat Mondial, le-a luat faţa lui Iniesta şi Xavi. Cel mai bun antrenor al anului a fost desemnat Jose Mourinho iar echipa ideală a fost desemnată cea formată din: Casillas, Maicon, Lucio, Piqué, Puyol, Xavi, Sneijder, Iniesta, Messi, Villa şi Cristiano Ronaldo.

This post was written by:

- who has written 4324 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult