Categorized | Sport

Cea mai frumoasă mişcare de contraatac din istoria mondialelor îi aparţine lui Gheorghe Hagi

Chiar dacă eşecurile antrenorului par a se aşterne peste succesele jucătorul genial care a fost Gheorghe Hagi, la câţiva ani buni de la retragerea sa, forururile internaţionale continuă să îi ofere premii şi laude. Ultimul eveniment de acest fel a avut loc chiar luni, 10.10.2011, când, la decernarea balonului de aur, românul a primit premiul pentru cea mai bună mişcare într-o fază de contraatac.

Faza a avut loc în meciul România – Columbia de la Campionatul Mondial din 1994 din Statele Unite ale Americii. Gheorghe Hagi a primit mingea în propria jumătate de teren, a depăşit un adversar şi a pasat de lângă al doilea columbian spre Răducioiu care şi-a trecut numele pe lista marcatorilor. De remarcat, pe de o parte viteza cu care s-a petrecut întreaga fază iar pe de altă parte fineţea driblingului efectuat de Hagi. Pentru a uşura şi explica mai bine tranziţia balonului, cei de la FIFA au fost nevoiţi să reia faza de două ori, cu încetinitorul şi să o despartă în şase secvenţe succesive.

În altă ordine de idei, Balonul de Aur 2010 a fost câştigat de copilul minune al Barcelonei, Lionel Messi care, deşi nu a strălucit la ultimul Campionat Mondial, le-a luat faţa lui Iniesta şi Xavi. Cel mai bun antrenor al anului a fost desemnat Jose Mourinho iar echipa ideală a fost desemnată cea formată din: Casillas, Maicon, Lucio, Piqué, Puyol, Xavi, Sneijder, Iniesta, Messi, Villa şi Cristiano Ronaldo.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult