Categorized | Social

Primăria Oradea a început eficientizarea spitalelor

Discuţiile pe care le-au purtat reprezentanţii municipalităţii cu conducerile spitalelor din Oradea privind eficientizarea acestora par a fi prins contur. Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie a luat în ultimele două săptămâni, mai multe măsuri pentru eficientizarea utilizării spaţiului în Maternitatea Oradea.

Astfel, a fost redus spaţiul farmaciei situată la parterul clădirii principale cu aproximativ 600 de metri pătraţi. Reducerea spaţiului destinat farmaciei de la aproximativ 1500 de metri pătraţi la mai puţin de 1000 de metri pătraţi a făcut posibilă crearea căilor de acces către Serviciul de Radiologie şi către ambulator. Tot în spaţiul dislocat s-au creat 4 vestiare destinate medicilor, fiecare fiind dotat cu grup sanitar propriu, dar şi o sala de conferinţe destinată cursurilor de perfecţionare.

Tot la parterul  clădirii principale, la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut s-a deschis un şantier de lucru pentru reabilitarea ambulatorului, în acest moment lucrările fiind finalizate în proporţie de 30%, urmând să fie finalizate în totalitate până la sfârşitul acestui an.

„O altă măsură luată de conducerea maternităţii a fost reducerea cu 2/3 a spaţiului destinat spălătoriei de la etajul I a spitalului. În acest moment, spaţiul este în curs de amenajare, urmând să se construiască 7 vestiare, care vor deservi celor 257 de asistente, infiermiere şi îngrijitoare, respectiv personalului mediu al spitalului”

a spus Gavril Grebenişan, directorul Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie .

Vestiarele vor fi dotate cu grupuri sanitare şi cabine de duş şi vor fi amenajate astfel încât fiecare asistentă să aibă un dulap, compartimentat pentru hainele de stradă şi hainele de spital, aşa cum cer normele europene. Actualmente, vestiarele personalului medical se găsesc la subsolul spitalului într-un spaţiu impropriu în care nu există dotări  igenico-sanitare corespunzătoare.

Totodată, conducerea maternităţii are un proiect pentru reabilitarea etajului I şi a etajului II – parţial (deoarece o parte a etajului II este deja reabilitată). Acest proiect urmează să fie finanţat prin fonduri de la Banca Mondială şi o cofinanţare din partea Ministerului Sănătăţii. Momentan, proiectul este depus la la instituţiile abilitate în vederea obţinerii avizelor necesare demarării execuţiei.

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult