Categorized | Cultură

Dublă lansare de carte la Librăria Gutenberg

Luni, 10 ianuarie 2011, de la ora 16:30, la librăria Gutenberg, iubitorii de literatură au luat parte la un Seminar de Poezie Contemporană moderat de Dan H. Popescu şi Ioan Moldovan, seminar care l-a avut invitat special pe poetul arădean Vasile Leac.

Temele dezbatere au fost variate, de la situaţia scriitorului român în ziua de astăzi, ce înseamnă el pentru societate, cum este el perceput, la poziţia pe care ar trebui să o ocupe Vasile Leac în cadrul literaturii române, cu atât mai mult cu cât el este un poet contemporan.

Prin intermediul poemelor sale, autorul susţine că se adresează atât publicului preuniversitar cât şi celui universitar, explicând că, odată cu înfiinţarea taberei de creaţie de la Săvârşin, a luat naştere o „gaşcă a marginalilor” care, pe viitor, va avea multe de spus în poezia contemporană.

Succesoare cenaclului literar a fost lansarea propriu zisă a două volume de poezie. Primul i-a aparţinut lui Vasile Leac şi poartă titlul „Toţi sunt îngrijoraţi”. Volumul a fost publicat în 2010 şi este descris de poetul Ioan Moldovan drept o carte delicioasă, de poezie autentică, de o mare sensibilitate, în timp ce Dan H. Popescu îi caracterizează poemele ca fiind mici focuri de artificii.

Al doilea volum adus spre cunoştinţă publicului orădean a fost antologia taberei de creaţie de la Săvârşin „Poate ne vedem”, ediţia 2010, reprezentată de nume precum Cristi Cotarcea, Miki Vieru, Cristina Ispas, Dan Mihuţ şi Vasile Leah.

Finalul lansării de carte a fost destinat atât acordării de autografe cât şi discuţiilor poet – cititor.

SIM

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Dublă lansare de carte la Librăria Gutenberg”

  1. Nicu spune:

    Frumos articol. Astea sunt subiecte care ar trebui sa fie plina presa, sa lasam mizeria din presa de scandal si tabloide.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult