Categorized | Cultură

Festivalul Naţional Luna Fotografiei a ajuns la ediţia a II-a

Deschiderea oficială a festivalului, a avut loc marţi, 11 ianuarie 2011, ora 12:00, la Muzeul de Artă din Braşov, în prezenţa lui Kelemen Hunor, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, preşedintelui AAFR, Ştefan Tóth A.FIAP şi a oficialităţilor locale.

Festivalul, organizat de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR) sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi al Institutului Cultural Român (ICR), sub auspiciile Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP), din iniţiativa preşedintelui AAFR Ştefan Tóth, va oferi, timp de o lună, artiştilor şi cluburilor fotografice din Judeţul Bihor, posibilitatea de a-şi prezenta cele mai bune lucrări în cadrul mai multor expoziţii.

La evenimentul de deschidere au participat mai mulţi artişti fotografi din diferite colţuri ale ţării, printre care şi Gheorghe Petrila, consilierul Clubului Fotografic Nufărul din Oradea (FCNO), căruia i-a fost înmânat cel mai mare premiu, respectiv Cupa transmisibilă a Salonului Naţional Cupa Fotocluburilor, acordat Fotoclubului orădean, pentru seria de fotografii „Poveste de iarnă”.

Tot cu această ocazie, artistului fotograf Gheorghe Petrila, i-au fost înmânate cardul şi insigna, care atestă noua sa calitate, de Artist FIAP (A.FIAP), precum distincţia de Artist al AAFR (Art.AAFR).

Prima manifestare bihoreană, organizată în cadrul acestui festival, a fost vernisarea expoziţiei Debut – Retro 2010, în data de 07 ianuarie 2011, la Galeria Euro Foto Art din Oradea. În cadrul expoziţiei, au fost prezentate cele mai reuşite 100 de fotografii, realizate de absolvenţii ultimelor două cursuri de fotografie, organizate de Clubul Fotografic Nufărul din Oradea.

În continuarea Festivalului, la data de 17 ianuarie 2011, ora 11:00, va fi vernisată, ediţia a V-a a Salonului Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni, organizat de CFNO şi Asociaţia Euro Foto Art din Oradea (AEFAO), tot din iniţiativa fondatorului şi preşedintelelui celor două organizaţii culturale orădene, Ştefan Tóth A.FIAP, manifestarea fiind dedicată Zilei Culturii Române (15 ianuarie) şi Zilei Culturii Maghiare (22 ianuarie).

Casa de Cultură Béla Bartok din Valea lui Mihai, va găzdui, în data de 22 ianuarie 2011, la ora 11:00, vernisajul expoziţiei artiştilor fotografi din cadrul Fotoclubului Aegis Ephebum din localitate, dedicată Zilei Culturii Maghiare.

Casa de Cultură din Marghita, va găzdui şi ea, în perioada 28.01 – 28.02.2011, expoziţia membrilor Fotoclubului Helios din localtate, intitulată „Noi vedem altfel…”.

La finalul festivalului, va fi organizat în premieră, primul Salon al Artiştilor Fotografi din Bihor, în cadrul căruia cele patru fotocluburi existente în judeţul Bihor: Marghita, Valea lui Mihai, Nufărul Oradea şi Asociaţia Euro Foto Art din Oradea, se vor prezenta cu colecţii de câte 20 de fotografii artistice reprezentative. Expoziţia va fi vernisată în data de 4 februarie 2011, la ora 17:00, în Galeria Euro Foto Art din Oradea.

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult