Categorized | Cultură

Festivalul Naţional Luna Fotografiei a ajuns la ediţia a II-a

Deschiderea oficială a festivalului, a avut loc marţi, 11 ianuarie 2011, ora 12:00, la Muzeul de Artă din Braşov, în prezenţa lui Kelemen Hunor, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, preşedintelui AAFR, Ştefan Tóth A.FIAP şi a oficialităţilor locale.

Festivalul, organizat de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR) sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi al Institutului Cultural Român (ICR), sub auspiciile Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP), din iniţiativa preşedintelui AAFR Ştefan Tóth, va oferi, timp de o lună, artiştilor şi cluburilor fotografice din Judeţul Bihor, posibilitatea de a-şi prezenta cele mai bune lucrări în cadrul mai multor expoziţii.

La evenimentul de deschidere au participat mai mulţi artişti fotografi din diferite colţuri ale ţării, printre care şi Gheorghe Petrila, consilierul Clubului Fotografic Nufărul din Oradea (FCNO), căruia i-a fost înmânat cel mai mare premiu, respectiv Cupa transmisibilă a Salonului Naţional Cupa Fotocluburilor, acordat Fotoclubului orădean, pentru seria de fotografii „Poveste de iarnă”.

Tot cu această ocazie, artistului fotograf Gheorghe Petrila, i-au fost înmânate cardul şi insigna, care atestă noua sa calitate, de Artist FIAP (A.FIAP), precum distincţia de Artist al AAFR (Art.AAFR).

Prima manifestare bihoreană, organizată în cadrul acestui festival, a fost vernisarea expoziţiei Debut – Retro 2010, în data de 07 ianuarie 2011, la Galeria Euro Foto Art din Oradea. În cadrul expoziţiei, au fost prezentate cele mai reuşite 100 de fotografii, realizate de absolvenţii ultimelor două cursuri de fotografie, organizate de Clubul Fotografic Nufărul din Oradea.

În continuarea Festivalului, la data de 17 ianuarie 2011, ora 11:00, va fi vernisată, ediţia a V-a a Salonului Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni, organizat de CFNO şi Asociaţia Euro Foto Art din Oradea (AEFAO), tot din iniţiativa fondatorului şi preşedintelelui celor două organizaţii culturale orădene, Ştefan Tóth A.FIAP, manifestarea fiind dedicată Zilei Culturii Române (15 ianuarie) şi Zilei Culturii Maghiare (22 ianuarie).

Casa de Cultură Béla Bartok din Valea lui Mihai, va găzdui, în data de 22 ianuarie 2011, la ora 11:00, vernisajul expoziţiei artiştilor fotografi din cadrul Fotoclubului Aegis Ephebum din localitate, dedicată Zilei Culturii Maghiare.

Casa de Cultură din Marghita, va găzdui şi ea, în perioada 28.01 – 28.02.2011, expoziţia membrilor Fotoclubului Helios din localtate, intitulată „Noi vedem altfel…”.

La finalul festivalului, va fi organizat în premieră, primul Salon al Artiştilor Fotografi din Bihor, în cadrul căruia cele patru fotocluburi existente în judeţul Bihor: Marghita, Valea lui Mihai, Nufărul Oradea şi Asociaţia Euro Foto Art din Oradea, se vor prezenta cu colecţii de câte 20 de fotografii artistice reprezentative. Expoziţia va fi vernisată în data de 4 februarie 2011, la ora 17:00, în Galeria Euro Foto Art din Oradea.

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult