Categorized | Social

Reabilitarea şi extinderea reţelei de apă din Bihor va începe la vară

În cadrul unei conferinţe de presă susţintă azi, 11 ianuarie 2011, la sediul Companiei de Apă, primarul Ilie Bolojan împreună cu directorul companiei, Ovidiu Gavra au prezentat stadiul proiectului privind „Extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi apă uzată în judeţul Bihor”. Reprezentanţii municipalităţii speră ca în următoarele patru luni să rezolve toate lucrurile care ţin de licitaţie şi din vară să înceapă efectiv lucrările.

Până la sfârşitul lunii ianuarie se vor demara procedurile de licitaţie pentru lucrări. Întreg proiectul a fost împărţit în 14 lucrări, dintre care 5 vor avea loc în municipiul Oradea şi 9 pe teritoriul judeţului.

„Dorim ca din luna februarie să postăm pe SEAP cele 14 seturi de lucrări, astfel ca în 4 luni de zile să parcurgem procedura de licitaţie, iar din vară să începem efectiv lucrările. Vor exista localităţi, cum ar fi de exemplu Giriş sau Biharia, unde lucrările se vor suprapune şi va trebui să lucrăm conexat”

a spus primarul Ilie Bolojan.

Numai în Oradea se vor reabilita 54,5 km de reţele de apă şi se vor extinde 37,8 km de reţele.

„Valoarea proiectului este de 102.000.000 euro (cu TVA), fondurile fiind finanţate de Uniunea Europeană, bugetul de stat, bugetul local şi operator. De acest amplu proiect de reabilitare a reţelelor de apă vor beneficia 237.000 de locuitori”

a precizat directorul Companiei de Apă, Ovidiu Gavra.

This post was written by:

- who has written 4387 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult