Categorized | Social

Reabilitarea şi extinderea reţelei de apă din Bihor va începe la vară

În cadrul unei conferinţe de presă susţintă azi, 11 ianuarie 2011, la sediul Companiei de Apă, primarul Ilie Bolojan împreună cu directorul companiei, Ovidiu Gavra au prezentat stadiul proiectului privind „Extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi apă uzată în judeţul Bihor”. Reprezentanţii municipalităţii speră ca în următoarele patru luni să rezolve toate lucrurile care ţin de licitaţie şi din vară să înceapă efectiv lucrările.

Până la sfârşitul lunii ianuarie se vor demara procedurile de licitaţie pentru lucrări. Întreg proiectul a fost împărţit în 14 lucrări, dintre care 5 vor avea loc în municipiul Oradea şi 9 pe teritoriul judeţului.

„Dorim ca din luna februarie să postăm pe SEAP cele 14 seturi de lucrări, astfel ca în 4 luni de zile să parcurgem procedura de licitaţie, iar din vară să începem efectiv lucrările. Vor exista localităţi, cum ar fi de exemplu Giriş sau Biharia, unde lucrările se vor suprapune şi va trebui să lucrăm conexat”

a spus primarul Ilie Bolojan.

Numai în Oradea se vor reabilita 54,5 km de reţele de apă şi se vor extinde 37,8 km de reţele.

„Valoarea proiectului este de 102.000.000 euro (cu TVA), fondurile fiind finanţate de Uniunea Europeană, bugetul de stat, bugetul local şi operator. De acest amplu proiect de reabilitare a reţelelor de apă vor beneficia 237.000 de locuitori”

a precizat directorul Companiei de Apă, Ovidiu Gavra.

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult