Categorized | Oradea

Gândul şi Realitatea nu uită de afacerile pe care prefectul de Bihor continuă să le facă cu statul

Deşi a trecut ceva timp de la ultima ştire publicată de Realitatea TV cu privire la afacerile pe care prefectul Gavrilă Ghilea le are cu statul, miercuri, 12.01.2010, portalul postului de ştiri al grupului Realitatea-Caţavencu a readus în discuţie această gravă încălcare a legii. Realitatea a preluat articolul scris de cotidianul Gândul şi semnat de Gabriela Ştefan.

Intitulat „HARTA politicienilor locali şi afacerile lor cu statul. Prefect: „Aduc bani, iau bani”. PLUS – Mesajul unui politician cu afaceri: „SPUNEŢI GUVERNULUI SĂ ÎMI DEA BANII”, materialul face o radiografie a situaţiei primarilor şi prefecţilor din România care fac afaceri cu statul. Alături de Gavrilă Ghilea se mai găsesc vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Laszlo Henning, vicepreşedintele CJ Olt, Ioan Ciugulea, vicepreşedintele CJ Prahova, Adrian Emanuil Semcu, fostul prefect de Sibiu, Constantin Trihenea şi actualul prefect de Teleorman, Teodor Niţulescu.

Conform articolului din Gândul, firma codusă de Gavrilă Ghilea are contracte cu statul în valoare de peste 25 de milioane de euro, banii fiind încasaţi din contracte cu mai multe instituţii: Primăria Ţeţchea, Primăria Odorhei, Inspectoratul de Poliţie Bihor, ANL Bucureşti, CNI Bucureşti.

Acest gen de afaceri contravin, conform aceleaiaşi surse, articolului 70 din Legea 161/2003 în care se stipulează următoarele:

„conflictul de interese constă în situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative.

Conflictul de interese poate să apară şi în forma „personală”, în sensul că un funcţionar poate avea competenţa legală de a realiza un anumit act, dar datorită unei situaţii/circumstanţe personale nu poate fi obiectiv. În această situaţie, el trebuie să invoce conflictul de interese şi să se abţină/retragă de la realizarea respectivului act.”

This post was written by:

- who has written 4384 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult