Categorized | Oradea

Gândul şi Realitatea nu uită de afacerile pe care prefectul de Bihor continuă să le facă cu statul

Deşi a trecut ceva timp de la ultima ştire publicată de Realitatea TV cu privire la afacerile pe care prefectul Gavrilă Ghilea le are cu statul, miercuri, 12.01.2010, portalul postului de ştiri al grupului Realitatea-Caţavencu a readus în discuţie această gravă încălcare a legii. Realitatea a preluat articolul scris de cotidianul Gândul şi semnat de Gabriela Ştefan.

Intitulat „HARTA politicienilor locali şi afacerile lor cu statul. Prefect: „Aduc bani, iau bani”. PLUS – Mesajul unui politician cu afaceri: „SPUNEŢI GUVERNULUI SĂ ÎMI DEA BANII”, materialul face o radiografie a situaţiei primarilor şi prefecţilor din România care fac afaceri cu statul. Alături de Gavrilă Ghilea se mai găsesc vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Laszlo Henning, vicepreşedintele CJ Olt, Ioan Ciugulea, vicepreşedintele CJ Prahova, Adrian Emanuil Semcu, fostul prefect de Sibiu, Constantin Trihenea şi actualul prefect de Teleorman, Teodor Niţulescu.

Conform articolului din Gândul, firma codusă de Gavrilă Ghilea are contracte cu statul în valoare de peste 25 de milioane de euro, banii fiind încasaţi din contracte cu mai multe instituţii: Primăria Ţeţchea, Primăria Odorhei, Inspectoratul de Poliţie Bihor, ANL Bucureşti, CNI Bucureşti.

Acest gen de afaceri contravin, conform aceleaiaşi surse, articolului 70 din Legea 161/2003 în care se stipulează următoarele:

„conflictul de interese constă în situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative.

Conflictul de interese poate să apară şi în forma „personală”, în sensul că un funcţionar poate avea competenţa legală de a realiza un anumit act, dar datorită unei situaţii/circumstanţe personale nu poate fi obiectiv. În această situaţie, el trebuie să invoce conflictul de interese şi să se abţină/retragă de la realizarea respectivului act.”

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult