Categorized | Oradea

Ioan Mang: „Îi cer public domnului ministru Oprea să îşi respecte cuvântul şi să îşi dea demisia”

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang i-a cerut miercuri, 12.01.2011, ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea să îşi dea demisia din funcţia pe care o ocupă. Cauza o reprezintă recenta scădere a pensiilor cadrelor militare, scădere despre care ministrul susţinea că dacă se va produce îşi va prezenta demisia.

Poziţia senatorului social-democrat Ioan Mang a fost făcută publică prin intermediul unui comunicat de presă remis de cabinetul senatorial.

„Pe data de 18 octombrie 2010, la o emisiune a postului de televiziune B1 TV, ministrul apărării, domnul Gabriel Oprea a declarat că pensiile militarilor nu vor scădea sub 3.000 de lei ca urmare a recalculării acestora. „Dacă scad, îmi dau demisia. Ca să fie clar”, a susţinut atunci ministrul Oprea.

De la 1 ianuarie 2011 au fost puse în plată pensiile recalculate conform Hotărârii de Guvern nr. 735/2010 privind recalcularea pensiilor militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare. O parte importantă dintre „beneficiari”, cadre militare despre care ministrul Oprea a declarat că nu vor fi afectate de recalculare, s-au trezit cu pensii diminuate cu 40 – 70%, chiar şi în condiţiile în care aveau stagiu complet de cotizare.

Mai mult decât atât, Guvernul din care face parte şi domnul Oprea refuză să pună în aplicare hotărârea definitivă din 7 ianuarie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) prin care a fost suspendată Hotărârea de Guvern nr. 735/2010.

În loc să respecte legea şi să găsească soluţii pentru a corecta situaţia creată, ministrul apărării preferă să dea explicaţii şi să-şi acopere greşeala. Nicio explicaţie însă nu mai poate remedia răul făcut de acest ministru, iar continuarea carierei sale în fruntea Ministerului Apărării Naţionale va aduce grave prejudicii imaginii şi prestigiului Armatei Române.

În această situaţie, având în vedere că domnul Oprea nu şi-a onorat cuvântul dat, în numele Onoarei şi Demnităţii militare şi umane, cer în mod public demisia domniei sale din funcţia de ministru al apărării. Un ministru al Guvernului României care a minţit şi a indus în eroare în mod deliberat nu mai poate ocupa această demnitate publică în mod onorabil”

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult