Categorized | Oradea

Ioan Mang: „Îi cer public domnului ministru Oprea să îşi respecte cuvântul şi să îşi dea demisia”

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang i-a cerut miercuri, 12.01.2011, ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea să îşi dea demisia din funcţia pe care o ocupă. Cauza o reprezintă recenta scădere a pensiilor cadrelor militare, scădere despre care ministrul susţinea că dacă se va produce îşi va prezenta demisia.

Poziţia senatorului social-democrat Ioan Mang a fost făcută publică prin intermediul unui comunicat de presă remis de cabinetul senatorial.

„Pe data de 18 octombrie 2010, la o emisiune a postului de televiziune B1 TV, ministrul apărării, domnul Gabriel Oprea a declarat că pensiile militarilor nu vor scădea sub 3.000 de lei ca urmare a recalculării acestora. „Dacă scad, îmi dau demisia. Ca să fie clar”, a susţinut atunci ministrul Oprea.

De la 1 ianuarie 2011 au fost puse în plată pensiile recalculate conform Hotărârii de Guvern nr. 735/2010 privind recalcularea pensiilor militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare. O parte importantă dintre „beneficiari”, cadre militare despre care ministrul Oprea a declarat că nu vor fi afectate de recalculare, s-au trezit cu pensii diminuate cu 40 – 70%, chiar şi în condiţiile în care aveau stagiu complet de cotizare.

Mai mult decât atât, Guvernul din care face parte şi domnul Oprea refuză să pună în aplicare hotărârea definitivă din 7 ianuarie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) prin care a fost suspendată Hotărârea de Guvern nr. 735/2010.

În loc să respecte legea şi să găsească soluţii pentru a corecta situaţia creată, ministrul apărării preferă să dea explicaţii şi să-şi acopere greşeala. Nicio explicaţie însă nu mai poate remedia răul făcut de acest ministru, iar continuarea carierei sale în fruntea Ministerului Apărării Naţionale va aduce grave prejudicii imaginii şi prestigiului Armatei Române.

În această situaţie, având în vedere că domnul Oprea nu şi-a onorat cuvântul dat, în numele Onoarei şi Demnităţii militare şi umane, cer în mod public demisia domniei sale din funcţia de ministru al apărării. Un ministru al Guvernului României care a minţit şi a indus în eroare în mod deliberat nu mai poate ocupa această demnitate publică în mod onorabil”

This post was written by:

- who has written 4387 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult