Categorized | Social

Micii astronomi orădeni sunt aşteptaţi în Orăşelul Copiilor

Clubul de Astronomie şi Ştiinţe Spaţiale din Orăşelul Copiilor îşi reia activitatea în anul 2011 cu o interesantă expunere despre „Viaţa în spaţiul cosmic”. Profesoara Valentina Matei, coordonatoarea Clubului, care a efectuat mai multe vizite la NASA, este decisă să transmită copiilor informaţiile necesare cu privire la condiţiile improprii de viaţă la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Dacă planeta Pământ oferă toate ingredientele necesare supravieţuirii, fiind locul ideal pentru existenţa vieţii, nu acelaşi lucru se poate spune despre spaţiul cosmic în contextul vieţii omului. Pentru a face faţă cu brio condiţiilor improprii de pe Staţia Spaţială, astronauţii au nevoie să recreeze, în măsura posibilităţilor, un mediu natural de viaţă adaptat omului.

„Cum se poate face aceasta şi ce elemente sunt necesare pentru a trăi în spaţiul cosmic urmează să descoperiţi joi, 13 ianuarie 2011, la Orăşelul Copiilor, începând cu ora 17:00, la activitatea educativă pentru copii „Viaţa în spaţiul cosmic”. Accesul este liber şi gratuit pentru toţi copiii fascinaţi de cer şi interesaţi de ştiinţă”

se precizează într-un comunicat remis de administratorii Orăşelului Copiilor.

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult