Categorized | Social

Parcarea în Oradea se va putea face şi cu cardul

Biro Rozalia a prezentat astăzi, 13 ianuarie 2011, în cadrul unei conferinţe de presă, raportul de activitate al Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO) pe 2010. În aceeaşi conferinţă de presă, directorul AIO, Cristian Beltechi a prezentat noul model de card de parcare, card ce va putea fi utilizat în locul plăţii cu monede sau a procedurii de plată cu telefonul.

Viceprimarul municipiului Oradea, Biro Rozalia a făcut o scurtă analiză a situaţiei AIO:

„Întreaga activitatea a Administraţiei Imobiliare Oradea s-a desfăşurat în anul 2010, pe baza următoarelor principii: gestionarea eficientă a patrimoniului prin creşterea veniturilor obţinute din concesionări şi închirieri şi prin reducerea vânzărilor, creşterea calităţii serviciilor şi atragerea de fonduri nerambursabile”.

Din analiza situaţiei comparative a veniturilor şi cheltuielilor s-a concluzionat că există o scădere a cheltuielilor operaţionale şi a cheltuielilor cu personalul şi o creştere a cheltuielilor cu reparaţiile efectuate la locuinţe. În ceea ce priveşte evoluţia veniturilor, se observă o creştere semnificativă a încasărilor obţinute din serviciile de parcare.

De săptămâna viitoare orădenii vor putea parca maşinile cu cardul

Începând din data de 17 ianuarie 2011, municipalitatea va elibera prin intermediul Serviciului Parcări din str. Independenţei, nr. 11, cip – cardurile pentru plata taxei de  parcare, prin cele 87 de parcometrele din municipiul Oradea.

„Municipiul Oradea este al doilea oraş din ţară, după Cluj, care a implementat sistemul de plată cu carduri proprii. Aceste carduri vor putea fi utilizate în locul plăţii cu monede sau a procedurii de plată cu telefonul”

a spus directorul Administraţiei Imobiliare Oradea, Cristian Beltechi.

Pentru achiziţionarea acestor carduri, doritorii vor trebui să se prezinte la Serviciul Parcări, din str. Independenţei, nr. 11 cu cartea de identitate şi cu certificatul de înmatriculare al maşinii.

Cardul se va putea  încărca cu suma solicitată şi plătită de cetăţean, după care se va introduce în parcometrele existente, iar în urma setării duratei de parcare, acestea vor elibera tichetele de parcare, suma fiind scăzută din valoraea încărcată pe card.

Pentru persoanele fizice şi juridice, cu domiciliul în alte judeţe, cardul de parcare se va elibera pe bază de convenţie.

Investiţia pentru cele 30 de parcometre şi sistemul de management al acestora se ridică la suma de 180.000 euro

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult