Categorized | Social

Parcarea în Oradea se va putea face şi cu cardul

Biro Rozalia a prezentat astăzi, 13 ianuarie 2011, în cadrul unei conferinţe de presă, raportul de activitate al Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO) pe 2010. În aceeaşi conferinţă de presă, directorul AIO, Cristian Beltechi a prezentat noul model de card de parcare, card ce va putea fi utilizat în locul plăţii cu monede sau a procedurii de plată cu telefonul.

Viceprimarul municipiului Oradea, Biro Rozalia a făcut o scurtă analiză a situaţiei AIO:

„Întreaga activitatea a Administraţiei Imobiliare Oradea s-a desfăşurat în anul 2010, pe baza următoarelor principii: gestionarea eficientă a patrimoniului prin creşterea veniturilor obţinute din concesionări şi închirieri şi prin reducerea vânzărilor, creşterea calităţii serviciilor şi atragerea de fonduri nerambursabile”.

Din analiza situaţiei comparative a veniturilor şi cheltuielilor s-a concluzionat că există o scădere a cheltuielilor operaţionale şi a cheltuielilor cu personalul şi o creştere a cheltuielilor cu reparaţiile efectuate la locuinţe. În ceea ce priveşte evoluţia veniturilor, se observă o creştere semnificativă a încasărilor obţinute din serviciile de parcare.

De săptămâna viitoare orădenii vor putea parca maşinile cu cardul

Începând din data de 17 ianuarie 2011, municipalitatea va elibera prin intermediul Serviciului Parcări din str. Independenţei, nr. 11, cip – cardurile pentru plata taxei de  parcare, prin cele 87 de parcometrele din municipiul Oradea.

„Municipiul Oradea este al doilea oraş din ţară, după Cluj, care a implementat sistemul de plată cu carduri proprii. Aceste carduri vor putea fi utilizate în locul plăţii cu monede sau a procedurii de plată cu telefonul”

a spus directorul Administraţiei Imobiliare Oradea, Cristian Beltechi.

Pentru achiziţionarea acestor carduri, doritorii vor trebui să se prezinte la Serviciul Parcări, din str. Independenţei, nr. 11 cu cartea de identitate şi cu certificatul de înmatriculare al maşinii.

Cardul se va putea  încărca cu suma solicitată şi plătită de cetăţean, după care se va introduce în parcometrele existente, iar în urma setării duratei de parcare, acestea vor elibera tichetele de parcare, suma fiind scăzută din valoraea încărcată pe card.

Pentru persoanele fizice şi juridice, cu domiciliul în alte judeţe, cardul de parcare se va elibera pe bază de convenţie.

Investiţia pentru cele 30 de parcometre şi sistemul de management al acestora se ridică la suma de 180.000 euro

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult