Categorized | Sport

Șerban Morcan prezentat oficial în funcția de președinte al lui FC Bihor

După două săptămâni în care a ocupat funcția de președinte al celor de la FC Bihor, luând la cunoștință diferitele probleme cu care se confuntă clubul la ora actuală, Șerban Morcan a fost prezentat vineri, oficial în cadrul unei conferințe de presă.

Alături de acesta au mai fost prezenți în calitate de invitați Florin Birta președinte al CS Municipal Oradea și Cătălin Sărmășan președinte al CF Liberty Oradea cu atribuțiuni decisive la formația de seniori. De altfel cei trei fac parte din Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), organizație care conduce destinele clubului roș-albastru, întâlnirea având loc imediat după o ședință a AGA.

În calitatea lui de președinte cu atribuții, în special la centru de copii și juniori, Șerban Morcan avea să declare că obiectivele lui principale sunt plata datoriilor către antrenori, plata datoriilor către furnizori dar și încercarea de a nu acumula datorii. Aceste obiective sunt tardive atâta timp cât bugetul fixat pentru sezonul 2010-2011 de către Consiuliul Local și Consiliul Județean este de 1.800.000 lei, sumă care trebuie gestionată cu mare atenție.

De menționat că, după ce a fost declanșată procedura de insolvență, FC Bihor a reușit să acumuleze din nou datorii de 900.000.000 lei. Aceste datorii au fost accumulate de către predecesorii actualei conduceri dar, ele tot trebuie plătite.

Vizibil afectat de importanța funcție pe care o are Șerban Morcan a ezitat să de-a unele răspunsuri la întrebările legate de noua organigramă, afirmând de multe ori că nu are nimic de comentat la deciziile luate.

A început curățenia de iarnă la FC Bihor: Tămaș, Zare, Naom și Lazăr pe liber


Cea mai importantă decizia luată de AGA în ședința de vineri 14 ianuarie a fost eliberarea din funcții a lui Vladimir Tămaș fost director sportiv, Ioan Zare organizator de competiții, Ioan Naom șeful centrului de copii și juniori dar și Ovidiu Lazăr antrenor.

Alături de aceștia patru care îşi vor înceta colaborarea cu FC Bihor, alți trei antrenori Lucian Ulici, Horică Rădulescu și Iosif Ghergely au situația neclară, posturile lor fiind reduse în urma unei testări teoretice. Trebuie spus faptul că acesta din urmă trece printr-o perioadă extrem de dificilă fiind internat în spital cu pericolul principal de a i se amputa piciorul.

Prima decizie importantă a fost numirea în funcția de șef al centrului de copii a lui Călin Cheregi unul dintre antrenorii noului val tânăr cu rezultate bune. De asemenea în cel mai scurt timp ceilalți antrenori rămași vor semna noi contracte cu clubul în condițiile în care salariul net va fi de 1.300 lei și vor lucra la două grupe de vârstă.

Amintim că majoritatea antrenorilor de la centru de copii și juniori nu și-a primit salariile de minimum șapte luni, fiecare dintre ei urmând a avea de primit cel puțin 10.000 de lei.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult