Categorized | Oradea

Teodor Baconschi: „Alianţa care se prefigurează va fi un lucru bun pentru un partid popular cum este PDL”

Aflat joi în Bihor, Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi a vorbit şi despre actuala situaţie politică a României şi despre planurile pe care democrat-liberalii le au pentru viitor. Printre altele, Baconschi a afirmat că alianţa pe care liberalii au făcut-o cu conservatorii şi pe care vor să o întărească şi cu social-democraţii este un lucru bun pentru un partid popular cum este PDL şi că acestuia nu îi mai rămâne decât să îşi consolideze această imagine.

Democrat-liberalul a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre viitorul congres al PDL fără a-şi ascunde dorinţa de a candida pentru o funcţie în partid.

„Consider că PDL are resurse şi posibilităţi de a continua reformele vitale pentru România. Foarte important în această ecuaţie este şi viitorul congres al Partidului Democrat. Cred că electoratul nostru aşteaptă o reînnoire a partidului. Trebuie să demonstrăm că partidul este viu şi în mişcare. Există câteva milioane de români care ţin întreaga economie în spate şi care nu prea vor mai avea variante la viitoarele alegeri.

Eu nu cred că trebuie să ne batem pe electoratul stângii ci mai degrabă să îi atragem alături de noi pe aceşti oameni. Alianţa care se prefigurează va fi un lucru bun pentru un partid popular cum este PDL iar noi trebuie să ne clarificăm foarte bine acest statut de partid popular”

a declarat Teodor Baconschi.

În ceea ce priveşte impozitul forfetar, care a dus la închiderea a mii de firme în România, ministrul a declarat:

„Şi acest Guvern a făcut greşeli dar asta pentru că a lucrat sub o presiune fantastică. Eu am fost, sunt şi voi rămâne adeptul unei politici fiscale simple dar care să ofere mai multă stabilitate”.

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult