Categorized | Oradea

Teodor Baconschi: „Alianţa care se prefigurează va fi un lucru bun pentru un partid popular cum este PDL”

Aflat joi în Bihor, Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi a vorbit şi despre actuala situaţie politică a României şi despre planurile pe care democrat-liberalii le au pentru viitor. Printre altele, Baconschi a afirmat că alianţa pe care liberalii au făcut-o cu conservatorii şi pe care vor să o întărească şi cu social-democraţii este un lucru bun pentru un partid popular cum este PDL şi că acestuia nu îi mai rămâne decât să îşi consolideze această imagine.

Democrat-liberalul a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre viitorul congres al PDL fără a-şi ascunde dorinţa de a candida pentru o funcţie în partid.

„Consider că PDL are resurse şi posibilităţi de a continua reformele vitale pentru România. Foarte important în această ecuaţie este şi viitorul congres al Partidului Democrat. Cred că electoratul nostru aşteaptă o reînnoire a partidului. Trebuie să demonstrăm că partidul este viu şi în mişcare. Există câteva milioane de români care ţin întreaga economie în spate şi care nu prea vor mai avea variante la viitoarele alegeri.

Eu nu cred că trebuie să ne batem pe electoratul stângii ci mai degrabă să îi atragem alături de noi pe aceşti oameni. Alianţa care se prefigurează va fi un lucru bun pentru un partid popular cum este PDL iar noi trebuie să ne clarificăm foarte bine acest statut de partid popular”

a declarat Teodor Baconschi.

În ceea ce priveşte impozitul forfetar, care a dus la închiderea a mii de firme în România, ministrul a declarat:

„Şi acest Guvern a făcut greşeli dar asta pentru că a lucrat sub o presiune fantastică. Eu am fost, sunt şi voi rămâne adeptul unei politici fiscale simple dar care să ofere mai multă stabilitate”.

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult