Categorized | Sport

Orădeanul Ionuţ Urda, vicecampion naţional la dublu

În perioada 5-9 ianuarie, anul curent, Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti a găzduit Campionatele Naţionale Individuale de Tenis de Câmp în Sală. Municipiul Oradea a fost reprezentat de un singur jucător, Ionuț Urda aflat la prima şi cea mai importantă competiţie naţională din 2011.

Tenismenul local, legitimat la Clubul Sportiv „Voința” Oradea, a reușit să devină vicecampion național la categoria de 16 ani, băieți dar în proba de dublu. Din păcate, în proba de simplu, Ionuț Urda, favorit numărul patru, a părăsit prematur competiția încă din primul tur, după ce a fost învins de Iustin Baciu de la Tenis Star Piatra Neamț.

Orădeanu și-a luat revanșa în proba de dublu, reușind să devină vicecampionul național al categoriei 16 ani băieți, alături de același tenismen din Piatra Neamț. Deși n-au fost situați printre favoriții probei de dublu, perechea Urda/Baciu au reușit să treacă în semifinală de favoriții principali ai probei, Alexandru Buzelan (CSS LPS C-ta)/Arthur Culicovschi (CSM Dunărea Galați) cu scorul de 3-6, 6-3, 10-5.

După un meci disputat, au cedat, însă, în finală, în fața favoriților doi, Rareș Andriuc (CSO Cugir)/Patrick Ciorcilă (Winners TC Cluj) cu un scor simetric, 6-4, 6-4, intrând  în posesia medaliilor de argint.

Ionuț Urda, antrenat de Bogdan Sturzu, este un tenismen de perspectivă, aflându-se în atenția Federației Române de Tenis, instituție care efectuează teste fizice, de mai multe ori pe an, sub îndrumarea lui Cezar Honceriu, actualul preparatorul fizic al lui Victor Hănescu.

Acest gen de testări sunt primele efectuate în ultimii 20 de ani, la inițiativa actualului președinte al Federației Române de Tenis, Ruxandra Dragomir. De altfel, acesta din urmă se dovedește a fi o reformistă a tenisului de la noi, după cum declarara chiar la instalarea în fruntea FRT, afirmând că poate și dorește să dea un nou impuls tenisului românesc.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult