Categorized | Social

Ilie Bolojan vrea să asfalteze 80 de străzi în următorii doi ani

Obiectivul municipalităţii pentru următorii doi ani, respectiv 2011-2012 este asfaltarea străzilor nemodernizate, având în vedere că dintre cele 800 de străzi din municipiu, 300 sunt nemodernizate. Asfaltarea propriu-zisă şi realizarea colectării apelor pluviale se ridică la suma de 46 milioane lei, în timp ce partea de lucrări care vor fi efectuate prin Compania de Apă va ajunge la 5 milioane de lei.

În cadrul unei conferinţe de presă ţinută marţi, 18 ianuarie 2011, primarul Ilie Bolojan a prezentat opiniei publice programul municipalităţi în ceea ce priveşte asfaltarea străzilor din municipiu. Pentru următorii doi ani se doreşte asfaltarea unui număr de 80 de străzi, situate atât în cartiere vechi (Tokai, Eminescu, Episcopia, Ioşia, Oncea, Velenţa) cât şi în zonele centrale.

Primăria Oradea va avea în vedere asfaltarea şi modernizarea acelor străzi, a căror infrastructură de canalizare este deja realizată.

Cele 80 de străzi au fost alese pe baza următoarelor criterii:

– sunt străzi nemodernizate;

– nu sunt cuprinse în fondurile de coeziune;

– au canalizare menajeră deja realizată;

– fondurile diponibile;

„Partea de asfaltare propriu-zisă şi realizarea colectării apelor pluviale se ridică la suma de 46 milioane lei, în timp ce partea de lucrări care vor fi efectuate prin Compania de Apă ajunge la 5 milioane de lei. Aceaste sume vor fi acoperite din resurse locale sau din credite.

Lucrările vor fi împărţite în 7 pachete aferente cartierelor municipiului, urmând ca în primele 9 luni ale anului să demarăm toate procedurile de licitaţie, astfel ca în luna mai să începă lucrările la primul pachet”

a declarat primarul Ilie Bolojan.

Lista cu strzăzile care vor intra în programul de asflatare o puteţi descărca de AICI.

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult