Categorized | Sport

Proiecte îndrăznețe și pentru 2011 la LPS Bihorul

La prima întâlnire oficială din acest an cu reprezentații mass-media conducerea Liceului cu Program Sportiv (LPS) Bihorul Oradea s-a arătat extrem de satisfăcută de realizările anului precedent. Astfel, Dan Matei, directorul instituției, spunea că i-au fost alocați de la Guvern, printr-o hotărâre susținută nemărginit de Octavian Bot, parlamentar de Bihor, suma de 500.000 de lei, bani care au fost investiți în infrastructura liceului.

De asemenea, au mai fost atrași 100.000 de lei, bani extrabugetari care su fost foloșiți de diferite secții ale liceului atât în plan sportiv cât și pentru dotarea cabinetelor. Pe lângă acești bani s-a finalizat proiectul cu terenul sintetic de dimensiuni normale în valoare de 400.000 euro. Pentru 2011 Dan Matei își propune finalizarea terenului sintetic acoperit, amenajarea celor două terenuri de tenis de câmp precum și începerea lucrărilor la reabilitatea stadionului și a pistei de atletism.

Sunt proiecte extrem de bine conturate care trebuie duse la bun sfârșit, nevoia de finanțare existând în continuare.

De asemenea, Geta Susa, șefa catedrei de învățământ primar, a angrenat elevii liceului în anul 2010 în 26 de acțiuni culturale, educative, ecologice dar și de edicație civilă și democratică.

La ora actuală LPS Bihorul Oradea are în programul școlar 559 de elevi, unele clase fiind aglometate, având și 34 de elevi. Față de anul precedent au venit 60 de elevi de la alte școli și au plecat 15. în cel mai scurt timp va fi amenajat la mansardă un club al consiliului elevilor de peste 100 de metri pătrați, folosit în special pentru nevoile acestora.

Lucian Stance, director adjunct al LPS Bihorul, era de părere că invetițiile în baza sportivă și materială trebuie continuată iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

De altfel anul calendaristic 2010 a fost cel mai bun an din ultimii șase ai liceului, sportivii orădeni reușind să obțină un număr de 95 de medalii în toate competițiile interne.

Pentru anul viitor liceul se va extinde urmând a primi de la Ministerul Educației și Cercetării încă două noi clase de natație și tenis de câmp. Acestea sunt bine venite în condițiile în care atât polo cât și tenisul de câmp au nevoie de integrarea școlară a performerilor.

Dezamăgit de atitudinea unor foști fotbaliști de la FC Bihor


Fiind prezent în calitate de organizator la o întâlnire a fostelor generații de fotbaliști care au terminat junioratul atât la LPS Bihorul cât și la FC Bihor, Dan Matei s-a arătat extrem de dezamăgit de atitudinea unor foști fotbaliști când vine vorba de un necaz. În acestă perioadă Alexandru Ghergehely trece printr-o perioadă dificilă, fiind operat pentru a i se amputa două degete. Mai mult se pare că-i va fi amputată laba piciorului.

Din păcate pentru acesta din urmă, unii dintre fotbaliștii care s-au dezbrăcat în aceelași vestiar cu el au uitat să-l susțină în momentele în care chiar are nevoie. Fără a da nume, s-a arătat extrem de negativist cu privire la prieteniile sincere dintre fosetele glorii ale fotbalului bihorean care nu se respectă și se ajută între ele.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult