Categorized | Social

Prodecanul Sorin Şipoş a primit Premiul „Dimitrie Onciu” din partea Academiei Române

Prodecanul Facultăţii de Istorie Geografie şi Relaţii Internaţionale din Cadrul Universităţii din Oradea, Sorin Şipoş a primit la finele anului trecut Premiul Academiei Române. Distincţia a fost acordată pentru monografia „Silviu Dragomir – istoric”, o lucrare scrisă în 2008.

Sorin Şipoş a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Premiul „Dimitrie Onciu” care i-a fost acordat este mai mult o realizare a Universităţii din Oradea decât a sa personal.

„Lucrarea a fost publicată în anul 2008 şi a fost evaluată timp de doi ani. A fost aleasă din 120 de propuneri şi în 16 decembrie 2010 s-a făcut premierea. Lucrarea este o monografie importantă a unui mare istoric român”

a declarat Sorin Şipoş.

Prodecanul a primit o diplomă şi o sumă de bani . Nu este singurul Premiu al Academiei obţinut de un cadru didactic de la Universitatea din Oradea. În 2010 s-a mai primit un astfel de premiu la Facultatea de Fizică iar în 1995 la Facultatea de Istorie.

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Prodecanul Sorin Şipoş a primit Premiul „Dimitrie Onciu” din partea Academiei Române”

  1. De la Sorbona spune:

    Articolul dvs. este incomplet! Premiul Academiei Romane a fost primit in 2005 si de Dr. Lucian Dronca, membru al aceleiasi Catedre de Istorie, care a fost de fapt al doilea membru al Catedrei distins cu acest premiu dupa Prof. Barbu Stefanescu.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult