Categorized | Sport

Victime sigure, orădenii au evoluat încurajator. Honvéd Budapesta – CSM Digi Oradea 12-9

Cu toții ne puneam mari speranțe în partida tur din cadrul sferturilor de finală ale LEN Trophy la polo. Din păcate orădenii de la CSM Digi Oradea după o evoluție extrem de bună au părăsit piscina din Budapesta învinși. Gazdele de la Honved au reușit să obțină miercuri seara o victorie cu largul concurs al arbitrilor care i-au dezavantajat clar pe români. În cele din urmă partida s-a încheiat cu scorul de 12-9 (2-3, 3-2, 3-2, 4-2).

Întâlnirea a fost una demnă de acest nivel al competiției dacă ne gândim că s-au întâlnit două formații apropiate valoric. Orădenii au început foarte bine jocul reușind după prima sfert să conducă în clasament spre stupoarea maghiarilor. Până la pauza mare gazdele au reintrat în joc în condițiile în care au marcat majoritatea golurilor în superioritate numerică.

Ceea ce a urmat în partea a doua este demn de cartea recordurilor, cei doi arbitri acordând nu mai puțin de 15 eliminări în tabăra oaspeților în timp ce în defavoarea gazdelor au fost dictate doar 7. A urmat atacuri permanente în superioritate numerică pentru maghiari care au profitat din plin și au transformat poarta noastră într-un poligon de tragere. În ciuda acestui fapt orădenii s-au descurcat foarte bine și în faza de atac având în Tiberiu Negrean un jucător de certă valoare internațională.

Una peste alta o înfrângere dureroasă la trei goluri diferență care face ca șansele de calificare să scadă simțitor pentru elevii antrenorului Cornel Gordan. Este foarte important de conștientizat că trei goluri sunt foarte mult în polo în spacial atunci când două echipe sunt cam de aceelași nivel.

Golurile bihorenilor au fost marcate de Diaconu 2, Kincses, Crețu, Samuilă, Kadar și Negrean 3.

Orădenii alături de ai lor


Surprinzător un număr de peste 50 de suporteri ai bihorenilor au însoțit formația la Budapesta pentru a fi martorii unui meci extrem de important. Aceștia s-au manifestat foarte zgomotos susținându-și sportiv favoriții. Din păcate la finalul jocului s-au arătat extrem de dezamăgiți de prestația arbitrilor care a viciat vizibil rezultatul.

Doar site-ul nostru www.oradeapress.ro vă va face cunoscute toate noutățile din tabăra orădenilor dar și cele mai proaspete informații pentru partida retur care va avea loc în data de 2 februarie la Oradea.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult