Categorized | Social

Situaţia economică a Municipiului Oradea evaluată de Fitch Ratings drept stabilă

Viceprimarul Biró Rozalia şi Eduard Florea, directorul Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Municipiului Oradea au prezentat joi, 20.01.2011, în cadrul unei conferinţe de presă, analiza execuţiei bugetare pe anul care tocmai s-a încheiat. Directorul economic Eduard Florea a subliniat faptul că, în anul 2010, agenţia internaţională Fitch Ratings a revizuit ratingul acordat Municipiului Oradea de la negativă la stabilă.

Obiectivul principal pentru anul 2010 a fost construirea unei prognoze cât mai exacte din punct de vedere al încasărilor şi cheltuielilor.

„Pot să vă spun că prognoza noastră în ceea ce priveşte structura de venituri a fost una destul de bună”

a declarat viceprimarul Biró Rozalia, arătând în acelaşi timp că, în anul trecut, au scăzut cheltuielile de funcţionare, în special cele cu servicii publice, fără să fie însă afectată calitatea acestora.

Faţă de anul 2009, a crescut gradul de realizare a veniturilor totale bugetate, acesta fiind în 2010 de 85% (faţă de 74% în anul precedent). Veniturile totale au scăzut cu 4,8%, în condiţiile crizei economice.

În ceea ce priveşte structura veniturilor în anul 2010, veniturile proprii au reprezentat 46% iar prelevările de la bugetul de stat doar 39% din execuţia bugetară. Cotele defalcate din IVG şi impozitele pe proprietate au reprezentat 90% din veniturile proprii ale municipalităţii.

Gradul de realizare a veniturilor prognozate a fost de 102%.

This post was written by:

- who has written 4362 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult