Categorized | Social

Situaţia economică a Municipiului Oradea evaluată de Fitch Ratings drept stabilă

Viceprimarul Biró Rozalia şi Eduard Florea, directorul Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Municipiului Oradea au prezentat joi, 20.01.2011, în cadrul unei conferinţe de presă, analiza execuţiei bugetare pe anul care tocmai s-a încheiat. Directorul economic Eduard Florea a subliniat faptul că, în anul 2010, agenţia internaţională Fitch Ratings a revizuit ratingul acordat Municipiului Oradea de la negativă la stabilă.

Obiectivul principal pentru anul 2010 a fost construirea unei prognoze cât mai exacte din punct de vedere al încasărilor şi cheltuielilor.

„Pot să vă spun că prognoza noastră în ceea ce priveşte structura de venituri a fost una destul de bună”

a declarat viceprimarul Biró Rozalia, arătând în acelaşi timp că, în anul trecut, au scăzut cheltuielile de funcţionare, în special cele cu servicii publice, fără să fie însă afectată calitatea acestora.

Faţă de anul 2009, a crescut gradul de realizare a veniturilor totale bugetate, acesta fiind în 2010 de 85% (faţă de 74% în anul precedent). Veniturile totale au scăzut cu 4,8%, în condiţiile crizei economice.

În ceea ce priveşte structura veniturilor în anul 2010, veniturile proprii au reprezentat 46% iar prelevările de la bugetul de stat doar 39% din execuţia bugetară. Cotele defalcate din IVG şi impozitele pe proprietate au reprezentat 90% din veniturile proprii ale municipalităţii.

Gradul de realizare a veniturilor prognozate a fost de 102%.

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult