Categorized | Social

Universitatea din Oradea va avea un nou Cod de Etică

A trecut ceva vreme de când universităţilor din România li s-a cerut să conceapă, pentru fiecare în parte, un Cod de Etică. Percepute mai degrabă ca nişte formalităţi, codurile de etică ale universităţilor nu au adus nimic special, fiind în mare parte copiate după un anumit model. Noua Lege a Educaţiei obligă universităţile să pună la punct un nou Cod de Etică, comisia însărcinată cu acest lucru având dreptul să şi sancţioneze eventualele abateri.

Comisia de etică a Universităţii din Oradea este alcătuită din patru cadre didactice şi trei studenţi şi este independentă de celelalte structuri ale instituţiei.

„A fost nevoie de o modificare substanţială a acestui regulament. În urmă cu câţiva ani la fiecare universitate s-a încropit la repezeală câte un astfel de cod chiar dacă toată lumea a fost de acord că gestiunea problemelor de etică este extrem de importantă.

În ceea ce priveşte noul Cod de Etică al Universităţii din Oradea, primul pas l-a constituit elaborarea lui. Nu am făcut doar un document formal care să fie mai frumos decât cel care a existat până acum ci am încercat să cuprindem în el principiile şi valorile cele mai importante pentru Universitate.

Noutatea acestui document o reprezintă faptul că sunt clar precizate sancţiunile care se vor da pentru abaterile de la etica universitară. Vorbim aici despre fraudă, plagiat sau chiar copiatul la examene”

a declarat preşedintele Comisiei de Etică, Ionel Cioară. Acesta a mai explicat că intenţionează să lucreze şi la un raport anual al comisiei şi la o listă anuală a abaterilor de la Codul de Etică.

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult