Categorized | Social

O nouă veste bună pentru orădeni. Spitalul Judeţean inclus în subprogramul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea va fi al 11-lea centru din România unde se vor efectua intervenţii la pacienţi cu infarct miocardic acut. Centrul bihorean a fost inclus pentru următorii 2 ani în subprogramul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, a anunţat ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila, după semnarea Ordinului care aprobă Normele de aplicare a Programelor naţionale de sănătate pentru anii 2011-2012.

Ministrul sănătăţii susţine că prin această măsură a rezolvat partea care ţinea de implicarea ministerului şi că salavarea cât mai multor vieţi va depinde acum, în principal de specialiştii de la Spitalul Judeţean.

„Din punct de vedere legislativ, au fost create în sfârşit toate condiţiile pentru funcţionarea unui astfel de centru la Oradea, după ani lungi de promisiuni şi acte semnate fără a se întâmpla nimic.

Finanţarea de la bugetul de stat este asigurată, astfel încât funcţionarea centrului, adică salvarea cât mai multor oameni cu infarct miocardic, depinde de acei specialişti care vor lucra la Spitalul Judeţean”

a declarat ministrul Cseke.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea a fost inclus în anul 2010 în subprogramul de tratament al pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare, care asigură mai mult intervenţiile în cazul bolnavilor cu probleme cardiace cronice.

Pentru finanţarea tratamentului infarctului miocardic acut prin intervenţii coronariene percutane, Ministerul Sănătăţii a dezvoltat un subprogram special, dedicat intervenţiilor timpurii. Astfel, se asigură finanţarea intervenţiilor în primele 12 ore de la debutul simptomelor bolii, salvându-se viaţa pacienţilor prin această intervenţie.

Acest Subprogram de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, a fost lansat în luna iunie 2010, în 10 centre din ţară. Prin această metodă au fost salvaţi în primele 9 luni ale anului trecut 460 de pacienţi la nivelul ţării.

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult