Categorized | Sport

Prestație și spectacol oferit de gazde: CSM Oradea – Politehnica Iași 112 – 75

În cadrul etapei a XVIII-a a Diviziei A de baschet masculin CSM Oradea a primit sâmbătă seara pe propriul teren vizita celor de la Politehnica Iași. La finalul unei partide dominate copios de organizatori aceștia au reușit cea mai clară victorie din acest campionat, dispunând cu scorul de 112 – 75 (28-14, 29-21, 20-18, 35-22) de ieșieni.

Gazdele au început foarte bine partida și și-au dominat foarte bine adversarul încă din startul disputei. Mai mult antrenorul local Cristian Achim și-a permis luxul de a utiliza mai mulți jucători bihoreni care nu au prins multe minute în acest campionat.

Încă de la pauză nu se punea problema învingătoarei în condițiile în care Maric & Co. au avut o mentalitate pozitivă pe toată durata întâlnirii.

De cealaltă parte ieșenii au venit doar cu nouă jucători dar după sfertul trei unul dintre americani Dowson a fost trimis la vestiare deoarece era mult prea individualist și nu respecta indicațiile tactice ale antrenorului.

În partea secundă a jocului orădenii au făcut spectacol ceea ce a încântat publicul prezent la sală. Mai mult finalul jocului a găsit în teren o echipă alcătuită din români care s-au descurcat destul de bine este adevărat în dauna unor adversari destul de modești.

Imediat după terminartea jocului Cristian Achim antrenorul orădenilor avea să declare:

„Jocurile viitoare care vor urma vor fi foarte importante. Consider că miercuri la Steaua pornim cu șansa a doua iar sâmbătă cu Piteștiul suntem obligați să câștigăm”

Antonio Alexe comemorat la începutul jocului


În cursul zilei de vineri s-au împlinit șase ani de la tragicul accident rutier în care baschetbalistul Antonio Alexe și-a pierdut viața. Fostul internațional roman a fost comemorat șI la Oradea galeria locală afișând un banner pe care scria: Toni va fi mereu în inimile noatre.

CSM Oradea: Ștefan 10, Szijarto 6 (2×3), Maric 6 (1), Pașca 10 (2), Stretea 5, Topcov 9, Hora 8 (2), Mandic 10 (2), Torok 10 (1), Lazar 5, Mitchell 13 (3), Schachtner 20 (1). Antrenori: Cristian Achim și Călin Pop.

Politehnica Iași: Dawson 10 (1), Huludeț 10, Hurjui, Nicolae 14, Moscalu 2, Amarghiloaiei 8 (2), Marinkovic 3, McCoullough 22 (1), Anghel 6. Antrenor: Teodor Muscalu.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult