Categorized | Sport

Prestație și spectacol oferit de gazde: CSM Oradea – Politehnica Iași 112 – 75

În cadrul etapei a XVIII-a a Diviziei A de baschet masculin CSM Oradea a primit sâmbătă seara pe propriul teren vizita celor de la Politehnica Iași. La finalul unei partide dominate copios de organizatori aceștia au reușit cea mai clară victorie din acest campionat, dispunând cu scorul de 112 – 75 (28-14, 29-21, 20-18, 35-22) de ieșieni.

Gazdele au început foarte bine partida și și-au dominat foarte bine adversarul încă din startul disputei. Mai mult antrenorul local Cristian Achim și-a permis luxul de a utiliza mai mulți jucători bihoreni care nu au prins multe minute în acest campionat.

Încă de la pauză nu se punea problema învingătoarei în condițiile în care Maric & Co. au avut o mentalitate pozitivă pe toată durata întâlnirii.

De cealaltă parte ieșenii au venit doar cu nouă jucători dar după sfertul trei unul dintre americani Dowson a fost trimis la vestiare deoarece era mult prea individualist și nu respecta indicațiile tactice ale antrenorului.

În partea secundă a jocului orădenii au făcut spectacol ceea ce a încântat publicul prezent la sală. Mai mult finalul jocului a găsit în teren o echipă alcătuită din români care s-au descurcat destul de bine este adevărat în dauna unor adversari destul de modești.

Imediat după terminartea jocului Cristian Achim antrenorul orădenilor avea să declare:

„Jocurile viitoare care vor urma vor fi foarte importante. Consider că miercuri la Steaua pornim cu șansa a doua iar sâmbătă cu Piteștiul suntem obligați să câștigăm”

Antonio Alexe comemorat la începutul jocului


În cursul zilei de vineri s-au împlinit șase ani de la tragicul accident rutier în care baschetbalistul Antonio Alexe și-a pierdut viața. Fostul internațional roman a fost comemorat șI la Oradea galeria locală afișând un banner pe care scria: Toni va fi mereu în inimile noatre.

CSM Oradea: Ștefan 10, Szijarto 6 (2×3), Maric 6 (1), Pașca 10 (2), Stretea 5, Topcov 9, Hora 8 (2), Mandic 10 (2), Torok 10 (1), Lazar 5, Mitchell 13 (3), Schachtner 20 (1). Antrenori: Cristian Achim și Călin Pop.

Politehnica Iași: Dawson 10 (1), Huludeț 10, Hurjui, Nicolae 14, Moscalu 2, Amarghiloaiei 8 (2), Marinkovic 3, McCoullough 22 (1), Anghel 6. Antrenor: Teodor Muscalu.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4364 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult