Categorized | Social

Călin Popescu Tăriceanu la Oradea: „România îi datorează sistemul performant de eliberare al paşaportului primarului Ilie Bolojan”

Fostul prim-ministru al României, Călin Popescu Tăriceanu a făcut luni, 24.01.2011, o vizită în municipiul Oradea pentru a participa la inaugurarea primei unităţi de producţie a firmei Shinheung Electronics şi a se întâlni cu oamenii importanţi din mediul de afaceri bihorean. Cu această ocazie deputatul liberal le-a mulţumit oficialităţilor locale atât pentru contribuţia pe care şi-o aduc la dezvolatarea judeţului Bihor cât şi pentru contribuţia pe care şi-au adus-o la dezvoltarea României, în perioada în care au deţinut funcţii de stat.

Cu ocazia vizitei, fostul preşedinte al liberalilor, a participat şi la o conferinţă de presă, alături de senatorul Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor – Radu Ţîrle, primarul municipiului Oradea – Ilie Bolojan, viceprimarul orădean Cornel Popa, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor – Dumitru Voloşeniuc, deputatul Lucia Varga şi consilierul local Octavian Dan. Atât preşedintele liberalilor bihoreni, Cornel Popa cât şi primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan au discutat la începutul conferinţei despre contribuţia pe care fostul Guvern Tăriceanu şi-a adus-o la dezvoltarea municipiului Oradea şi a judeţului Bihor.

Cornel Popa a declarat că pe vremea guvernului Tăriceanu, judeţul Bihor primea de la Bucureşti echivalentul sumei cu care contribuia la bugetul naţional, lucru care nu se mai întâmplă de foarte mult timp.

Fostul premier a primit o diplomă de excelenţă din partea municipalităţii orădene


Ilie Bolojan a amintit de Hotărârile de Guvern date de guvernul Tăriceanu, hotărâri prin care municipalitatea a primit mai multe hectare de teren şi pe care s-au făcut sau se fac investiţii serioase.

„Rostul aceste vizite este acela de a participa la inaugurarea primei fabrici a Shinheung Electronics, datorită faptului că guvernul condus la acea vreme de domnul Tăriceanu are o contribuţie importantă la proiectul actualului Parc Industrial Eurobusiness. Suprafaţa pe care s-a construit acest parc ne-a fost transferată de către guvernul Tăriceanu printr-o Hotărâre de Guvern. Fără acea hotărâre, Oradea nu ar fi ajuns pe harta dezvoltării industriale a României.

Tot în acea vreme s-a demarat şi proiectul şoselei de centură pe patru benzi.

La începutul fiecărui an, noi organizăm o întâlnire cu primele 150-200 de firme din municipiu care participă activ, prin plătirea taxelor aferente, la susţinerea bugetului Oradiei. La această întâlnire va participa şi domnul Tăriceanu şi îi vom oferi, din partea executivului, o diplomă de excelenţă. De obicei, atunci când deţii o funcţie importantă toţi te sufocă cu astfel de gesturi. Când nu mai ocupi aceeaşi funcţie nu se prea mai întâmplă acest lucru”

a declarat primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.

„E mare lucru să faci investiţii în perioade de criză”

.

Cu toate că fiul cel mare al deputatului Călin Popescu Tăriceanu îşi serba ziua de naştere, fostul preşedinte al PNL a decis să vină la Oradea şi să participe la un eveniment pe care el îl consideră extrem de important pentru comunitatea locală.

„Este adevărat că aveam motive serioase să stau acasă dar am ales să particip la inaugurarea unei unităţi economice importante, nu doar în Oradea, ci şi pe plan naţional. Vreau să vă spun că România îi datorează sistemul performant de eliberare a paşaportului şi înmatriculării, primarului Ilie Bolojan.

El l-a implementat mai întâi în Oradea şi după ce am văzut că prin intermediul lui se eradichează corupţia şi că este atât de eficient, am decis să îl extindem în toată ţara. Singurul oraş unde a fost mai greu de aplicat a fost Bucureştiul, dar, până la urmă, şi acolo a fost implementat cu succes.

Mă bucur că sunt aici în aceste momente şi că pot participa la un astfel de eveniment. Am înţeles că au fost deja angajate peste 400 de persoane şi că proiectul, la care am contribuit şi eu, este unul de succes. E mare lucru să faci investiţii în perioade de criză. Dacă Guvernul nu face nimic în acest domeniu este bine că măcar la nivel local există o preocupare pentru investiţii.

Există oameni în această zonă a ţării care merită tot respectul. Îmi amintesc de cât de mult a insistat senatorul Cornel Popa pentru Autostrada Transilvania sau câte lucruri bune a făcut Lucia Varga cât a fost secretar de stat la Ministerul Mediului. Aveţi noroc şi cu faptul că vă aflaţi într-o zonă de graniţă şi că se pot atrage mulţi bani europeni pe proiecte serioase”

a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Călin Popescu Tăriceanu la Oradea: „România îi datorează sistemul performant de eliberare al paşaportului primarului Ilie Bolojan””

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Călin Popescu Tăriceanu la Oradea: „România îi datorează sistemul performant de eliberare al … […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult